Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Bővebben a gasztroenterológiáról

 

2012 ősze óta várja pácienseit a Mentaház Magánorvosi Központ Székesfehérváron, ahol a felnőtt szakrendelések közé sorolható a gasztroenterológia. Mind tudjuk, a magyar közegészségügy nem a legjobbak közé sorolható, így igyekeztünk egy olyan orvosi központot létrehozni, amely páciensorientált, megteremti a szükséges környezetet a betegek számára, illetve kellőképpen értékeli mindenkinek az idejét, nem sújtva az órákig tartó várakozással.

Mivel is foglalkozik egy gasztroenterológia? Ez egy olyan belgyógyászati orvosi szakterület, mely az emésztőrendszerrel, illetve annak betegségeivel foglalkozik. Ebbe a kategóriába tartozik a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy, az epe és az epevezeték betegsége. 

Gasztroenterológiai problémára utaló enyhébb tünetek: gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés, enyhe hasi fájdalom, fokozott bélkorgás, rossz szájszag, étkezés utáni teltségérzés.

Súlyosabb tünetek: hirtelen fogyás, nyelési zavar, hányás, erős hasi fájdalom, fekete vagy véres széklet, vashiányos vérszegénység.

Milyen vizsgálatok szükségesek, ha valakinek panasza van a fent felsoroltakra? A vizsgálatok a tünetektől, és azoknak az erősségétől függnek. A leggyakoribb vizsgálatok ilyen esetekben a laboratóriumi, a képalkotó és az endoszkópos, illetve a különböző tesztek. Számos más betegségre is utalhatnak a tünetek, így a megfelelő kivizsgálás elengedhetetlen.

Magánorvosi rendelőnkben gasztroenterológus szakorvosaink a legnagyobb szakértelemmel állítják fel az esetleges diagnózist, majd javasolják a célszerű vizsgálatokat, melyek elvégezhetőek nálunk.

Probléma esetén forduljon bizalommal gasztroenterológus szakembereinkhez!