Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Fizikoterápia

 • Elektroterápia 1 alkalom/dupla testrész 4 500 Ft 
  Elektroterápia 1 alkalom/testrész 2 500 Ft 
  Elektroterápia 10 alkalom/dupla testrész 38 000 Ft 
  Elektroterápia 10 alkalom/testrész 20 000 Ft 
  Elektroterápia 5 alkalom/dupla testrész 20 000 Ft 
  Elektroterápia 5 alkalom/testrész 11 000 Ft 
  Ortopédiai lökéshullám kezelés (2000 ütés) 10 000 Ft 
  Ortopédiai lökéshullám kezelés (3000 ütés) 15 000 Ft 
  Ortopédiai lökéshullám kezelés (4000 ütés) 20 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A fizikoterápiás kezelések hatása többrétű, kiterjed egyrészt a közvetlenül kezelt problémás területre (helyi hatás), másrészt reflexes úton kihat távolabbi testtájakra is, amely visszahat a kezelés közvetlen területeire. 

A fizikoterápiás kezelések csoportosítása a ható energiák szerint: 

1. Elektromos árammal ható kezelések:

Az elektroterápia fajtái széles skálán mozognak, melyek közül az adott problémának leginkább megfelelő kezelést az orvos választja ki. Az elektroterápiás kezelés során az érintett területen speciálisan elhelyezett elektródák, valamint a megfelelően kiválasztott áramforma alkalmazásával, további terápiás formák bevonásával és azok kombinálásával (például: ultrahangos kezelés) fokozható a hatékonyság. 

A kezelés hatásai szerteágazóak: elsődleges hatásként jelentkezik a fájdalomcsillapítás, ezen felül páciens specifikusan különböző arányban gyulladás- és ödéma csökkentő, keringésfokozó hatás is érvényesül. Gyengült, vagy bénult izmok esetén az elektroterápiát izomstimulációra használjuk. 

Elektroterápia típusai:

Iontoforézis kezelés: a különböző hatóanyagok, krémek felszívódását elősegítve, az elektródákon keresztül ható áram fokozza a bőrön keresztüli bevitelt.

Galván kezelés: fokozza a helyi anyagcserét, vérbőséget okoz a kezelt területen, így fokozódik a gyulladt szöveti nedvek eltávozása. Ez a kezelés javasolt bursitis (nyáktömlő gyulladás), tendinitis (íngyulladás), neuralgia (idegi fájdalom), gerinc és végtagízületek gyulladása esetén.
Interferencia kezelés: az interferencia áram kevésbé ingerli a bőrben lévő érzőreceptorokat, így nem okoz kellemetlen érzést. A kezelés fokozza az izomösszehúzódást, ezáltal a keringést, emellett fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. Javasolt terápia lehet a kopásos elváltozásoknál, csigolyák meszesedésénél. 

Diadynamikus kezelés (DD): élettani hatása elsősorban a fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés, alkalmas még izomstimulálásra, keringés- és enyhe vérbőség fokozásra. Az alábbi panaszok esetén javasolt az igénybevétele: derékfájdalom (lumbágóra), végtag ízületi fájdalma, ödéma. 

Tens kezelés: alkalmazásával mind a gyengült izom, mind a kevésbé jól működő ideg ingerelhető. Megoldást jelenthet a gyorsabb fájdalomcsillapításra, segíti a műtétek utáni rehabilitációt, alkalmas a sorvadt izom ingerlésére, gyulladáscsökkentésre és izomlazításra

Szelektív ingeráram: ennek a kezelésnek a hatására az izmok fájdalom nélküli kontrakciója (összehúzódása) következik be. Alkalmazása javasolt a gyenge izmok erősítésére, degenerálódott vagy sorvadt izomok ingerlése céljából, például az alábbi problémák kezelésére: térdsérülések utáni rehabilitáció, arcideg bénulás tüneteinek enyhítése, kéztőalagút szindróma.

2. Mechanikai energiákkal ható kezelések: 

Ultrahang kezelés: az alkalmazott területen a szövetekben rezgést idéz elő, ezért mikromasszázsnak is nevezik. Az ultrahangos kezelés lazítja a kötőszöveteket és izmokat, felpuhítja az izomcsomókat, helyi értágító és keringésjavító hatással bír. Az ízületi meszesedések esetén ez az elsődlegesen használt kezelés. Az ultrahang segítségével elősegíthető a különböző hatóanyagok helyi bevitele, ezáltal a kezelés során használt krémek használata hatékonyabbá válik. Alkalmazása megfelelő terápia a gerinc és a végtagízületek gyulladásos és degeneratív megbetegedéseire, valamint a feszes izomzat oldására. 

Lökéshullám terápia: a kezelés során használt készülék fizikai működési elve megegyezik a vesekőzúzáshoz alkalmazott készülékével.  A radikális lökéshullám készülék a pneumatikusan gerjesztett hullámokat egy szabadon mozgatható applikátor segítségével továbbítja a fájdalmas területre. A kezelés lökéshullám kezelés igénybevétele ajánlott az alábbi panaszok esetén: teniszkönyök, golfkönyök, meszes váll, sarok sarkantyú, talpfájdalom, Achilles-ín fájdalom, csípőtáji fájdalmak, patellacsúcs szindróma. 

Fontos tudnivalók a kezelések igénybevételét megelőzően:
A fizikoterápiás kezelések megkezdése mindig szakorvosi javaslat alapján történik, mert bizonyos betegségek és állapotok fennállása esetén, azok igénybevétele kockázatot jelenthet. Szakorvosi kompetencia annak mérlegelése, hogy a kórelőzmény figyelembe vételével az egyes panaszok esetén mely kezelések, illetve kombinált terápiák alkalmazása részesítendő előnyben.

Az ellenjavallatok köre a teljesség igénye nélkül: akut lázas állapot, gyulladt/sérült bőrfelület, beültetett fémprotézis megléte, rosszindulatú daganat, elektroterápiás kezelésnél Pacemaker. 

A különböző fizioterápiás kezeléseket gyakran együtt, kombinálva és kúraszerűen alkalmazzák, azok egymásra épülve fejtik ki kedvező hatásukat. A beteg részéről a javulás érdekében aktív részvétel szükséges.

A természeti energiákkal való kezelések során fellépő mellékhatások és szövődmények kockázata elhanyagolható. Ritkán előforduló mellékhatások: fáradékonyság, vérnyomás emelkedés, esetleges szédülés, hányinger, átmeneti fájdalom fokozódás, allergiás reakció, bőrpír. A fenti tünetek tapasztalása vagy bármely más elváltozás észlelése esetén, kérjük, jelezzen a kezelő személyzet felé.