Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Kardiológia

 • Receptírás
  (Maximum 3 db)
  5 000 Ft 
  Rövid konzultáció (receptírás, javaslat)
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat. Kizárólag a szakrendelésen adott szakorvosnál többedjére megjelenő Páciens részére elérhető ártétel.)
  15 000 Ft 
  Szív ultrahang
  (A szív ultrahangos vizsgálata, a szív ultrahangos készülékkel történő vizsgálatát, illetve annak elvégzésekor mutatott adatok rögzítését tartalmazza. Az ultrahangos vizsgálat kiértékelése a páciens igényeinek megfelelően, történhet a kiadott lelet alapján más, választott kardiológus által, illetve kérheti, a vizsgálatot követő konzultáció keretében, külön díjazás ellenében.)
  20 000 Ft 
  Trombózis szakrendelés konzultáció 25 000 Ft 
  Trombózis szakrendelés kontroll 20 000 Ft 
  Csecsemő- és gyermekkardiológia EKG 5 000 Ft 
  Csecsemő- és gyermekkardiológia konzultáció 26 000 Ft 
  Csecsemő- és gyermekkardiológia teljes vizsgálat (konzultáció, szívultrahang)  38 000 Ft 
  Csecsemő- és gyermekkardiológia kontroll (3 hónapon belül) 24 000 Ft 
  Csecsemő- és gyermekkardiológia hétvégi felár 2 000 Ft 
  Diabetológia+kardiológia konzultáció EKG-val 35 000 Ft 
  Pacemaker vagy ICD kontroll teljes kardiológiai kivizsgálással 63 000 Ft 
  Pacemaker vagy ICD kontroll  27 000 Ft 
  Pacemaker vagy ICD kontroll, szakorvosi vizsgálat EKG 53 000 Ft 
  Terheléses EKG 22 000 Ft 
  HOLTER (24 órás) vizsgálat
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén. A HOLTER vizsgálat esetén a felvétel tartalmát a nagy adatmennyiségre tekintettel nem tudjuk a Páciens rendelkezésére bocsátani, annak kiértékelését itt helyben orvosunk végzi. Kérjük, erre külön foglaljon időpontot! )
  14 000 Ft 
  HOLTER (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén. A HOLTER vizsgálat esetén a felvétel tartalmát a nagy adatmennyiségre tekintettel nem tudjuk a Páciens rendelkezésére bocsátani, annak kiértékelését itt helyben orvosunk végzi. Kérjük, erre külön foglaljon időpontot! )
  12 000 Ft 
  Hozott HOLTER (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Amennyiben a HOLTER vizsgálat felvétele nem a Mentaház Magánorvosi Központban történt)
  24 000 Ft 
  Holter kötbér/óra 5 000 Ft 
  ABPM (24 órás) vizsgálat
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén)
  14 000 Ft 
  ABPM (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén)
  12 000 Ft 
  Hozott ABPM (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Amennyiben az ABPM vizsgálat felvétele nem a Mentaház Magánorvosi Központban történt)
  24 000 Ft 
  EKG vizsgálat önállóan 5 000 Ft 
  EKG vizsgálat szakrendelésen 2 000 Ft 
  Konzultáció "A"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  28 000 Ft 
  Konzultáció "B"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  26 000 Ft 
  Kontroll "A"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  24 000 Ft 
  Kontroll "B"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  22 000 Ft 
  Teljes vizsgálat (konzultáció, fizikális állapotfelmérés, szívultrahang) "A"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  40 000 Ft 
  Teljes vizsgálat (konzultáció, fizikális állapotfelmérés, szívultrahang) "B"
  (Kollégáinktól kérje előzetes tájékoztatásunkat.)
  38 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A kardiológia elsősorban a szív és érrendszer betegségeinek diagnosztikájával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik. A leggyakoribb kardiológiai betegségek felnőtt korban a koszorúérbetegség, szívelégtelenség, szívbillentyű hibák, szívritmus zavarok, a szívizom betegségei. Az érrendszeri megbetegedések közül elsősorban a szívből kilépő nagy erek kórképei tartoznak ehhez a területhez. Gyakran keresik kardiológus szakembereinket a stresszes életmód okozta panaszokkal, magas koleszterinszint vagy cukorbetegség okozta panaszok kezelése kapcsán.

Napjainkban egyre többen gondolják úgy, hogy életmódot váltanak, és az egészséges étkezés mellett elkezdik, vagy újrakezdik a sportolást. Ebben az esetben mindenképpen javasolt egy előzetes sportkardiológiai szűrővizsgálat, hiszen a megnövekedett terhelés hatására rejtett, vagy öröklött szívproblémák merülhetnek fel. A sportkardiológia vizsgálat kapott eredményei alapján kardiológus szakembereink javaslatot tudnak tenni a szervezet terhelhetőségére.

A szív- és érrendszeri betegségek esetén is a megelőzésnek van kiemelt jelentősége, fontos a rizikófaktorok felderítése, kiküszöbölése vagy csökkentése. Így a magas vérnyomás betegség, illetve más szív- és érrendszeri rizikótényezők felderítése és szükség esetén kezelése is a kardiológiai ellátás feladata (magas vérkoleszterin és vérzsír értékek, cukorbetegség, dohányzás, pozitív családi kórelőzmény stb.). A rizikótényezők csökkentésében segíthet a helyes táplálkozás, a testmozgás, a rendszeres orvosi vizsgálat és állapotfelmérés. 

A rendszeres, éves szűrővizsgálatokkal a kardiológiai betegségek jelentős része megelőzhető lenne. A magasvérnyomás betegség Magyarországon is népbetegségnek számít, mivel sokaknak van tartósan 140/90 Hgmm fölötti vérnyomása. A hipertónia a legtöbb embernél sokszor tünetmentes marad, nem mindenkinél okoz panaszokat, ezért csak egy rutin kivizsgálás, vagy orvosi alkalmassági vizsgálat során derül ki, hogy a szisztolés vagy/és diasztolés vérnyomás a normálistól eltérő értékeket mutat. A hosszú távon fennálló, kezeletlen magas vérnyomás jelentősen növeli az agyi történések, például a stroke kockázatát, de káros hatással van a teljes szervezetre, különösen az érhálózatra és a vesére.

A hipertónia legjellemzőbb tünetei

 • tarkótáji fájdalom

 • fáradékonyság

 • szédülés

 • gyengeség

 • orrvérzés

 • mellkasi fájdalom

 • homályos látás

Milyen esetben keresse fel a kardiológust? 

 • mellkasi panaszok 

 • rendszertelen szívdobogásérzés 

 • az alkalmazott kezelés ellenére ingadozó vérnyomásértékek 

 • családban fiatal korban előfordult szív- és érrendszeri megbetegedés esetén 

 • szűrő jelleggel túlsúly, dohányzás, illetve stresszes, mozgásszegény életmód 

 • dagadó alsó végtagok, légszomj 

 • nem szív eredetű műtétek előtti rizikófelmérés 

Kardiológiai vizsgálatok

 • részletes kórtörténet felvétele 

 • fizikális vizsgálat és a nagyerek vizsgálata 

 • szívultrahang vizsgálat 

 • nyugalmi EKG 

 • terheléses EKG (Kettler kerékpár ergometriás rendszer) 

 • 24 órás vérnyomás-monitorozás (ABPM) 

 • 24 órás Holter EKG 

 • komplex szűrő program (menedzserszűrés)

 

KARDIOLÓGIAI KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOK

 

HOLTER (24 órás EKG vizsgálat)
 
A Holter vizsgálatra elsősorban szívritmus-zavarok esetén kerül sor. Előfordulhatnak olyan panaszok, melyek nem mutathatók ki a néhány percig tartó EKG vizsgálat során, így szükség lehet a szív munkájának 24 órás megfigyelésére. A vizsgálat alatt a páciens egy kis készüléket akaszt a nyakába vagy csatol az övére. A készülékből kijövő 5 vezetéket a mellkason lévő elektródákhoz rögzítik. A készüléket víz nem érheti, megszakítás nélkül kell viselni, a napi teendők ugyanakkor zavartalanul elvégezhetők. A 24 óra leteltével a szakrendelésen veszik le a Holter EKG-t, az adatokat számítógép segítségével a kardiológus szakorvos értékeli ki.
 
TROMBÓZIS KIVIZSGÁLÁS 

Trombózis a vér alvadási zavara következtében alakulhat ki. Ilyen esetben az erekben, leggyakrabban a vénákban vérrög képződik, ami részben vagy egészében elzárhatja a vér útját. A leszakadó vérrögök embóliát okozhatnak a tüdőben, az agyban (szélütés). Lezajlott trombózist követően a kivizsgálás feladata a kialakulás mögötti ok azonosítása az ismétlődő trombózis megelőzése érdekében.

TERHELÉSES EKG
 
A terheléses EKG vizsgálat során megfigyelhető, hogy a szív miként reagál fizikai terhelésre, amikor a szervezetnek több oxigénre van szüksége. Segítségével feltárhatók a koszorúér-betegségek és a szívritmuszavarok. A vizsgálat során a mellkasra elektródákat helyeznek, a karon pedig vérnyomásmérővel figyelik a változást, miközben a beteget egy futópadon futásnak vetik alá, vagy kerékpár segítségével terhelik meg. Az orvos a vizsgálat előtt meghatározza az elérendő percenkénti pulzusszámot, és fokozatosan terheli a pácienst. A vizsgálat addig tart, míg a vizsgált személy pulzusszáma eléri a célul kitűzött számot. A terhelés után a pulzusszám normalizálódásáig megfigyelés alatt tartják a beteget.

ABPM (24 órás vérnyomásmérés) 

A 24 órás vérnyomás-monitorozás során fény derülhet az időszakosan kialakuló, csupán néhány percig tartó vérnyomás-kiugrásokra. Kimutatható a tartós vérnyomás-emelkedés, illetve alkalmas a beállított vérnyomáscsökkentő terápia ellenőrzésére is. A páciens karjára vérnyomásmérő mandzsettát helyeznek, mely egy mobiltelefon méretű, nyakba vagy derékra rögzíthető készülékkel van összekötve. 
A vérnyomás és a pulzus a nap minden szakában, tetszőleges gyakorisággal mérhető a szerkezet segítségével. A mérési adatokat a készülék tárolja. A kiértékelés orvosi konzultáció keretében történik.

# kardiológia, kardiológus, magas vérnyomás, szívzörej, szívritmus zavar, mellkasi panasz, poszt covid szűrés, szívultrahang, EKG, 24 órás EKG, holter, ABPM, terheléses EKG, ergometria, futópad, sportorvosi vizsgálat,