Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Proktológia

 • Proktológiai beavatkozás 15 000 Ft 
  Proktológiai beavatkozás érzéstelenítéssel 18 000 Ft 
  Proktológiai kontroll 22 000 Ft 
  Proktológiai szakvizsgálat 25 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A proktológiai szakterület az általános sebészeten belül a végbél, a gát és a kismedence betegségeivel foglalkozik. Ezek közül is leggyakoribb az aranyér betegség, vagy aranyeresség. Szinte minden életkorban előfordul, de általánosságban elmondható, hogy a panaszok 40 éves kor felett jelentkeznek gyakrabban, az 50-60 éves korosztályban pedig szinte minden második személynél okozott problémát az élete során. 

Az aranyeresség egyik leggyakrabban előforduló tünete a székelés közben érzett fájdalom és viszketés, esetleg kisebb vérzés, tapintható kitüremkedés. A kezeletlen aranyér súlyos szövődményekkel is járhat, például:

 • trombózis
 • vérzés, vérszegénység
 • gyulladás
 • fertőződés, vérmérgezés

Mint minden betegségnél, itt is nagyon fontos a korai felismerés és a kezelés időben történő megkezdése. Az orvos elsődleges feladata a rosszindulatú daganat kizárása. A régóta alkalmazott gyógyszeres kezelések hatékonyak a probléma megoldására. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor a műtéti beavatkozás elkerülésére elérhetőek egyéb fájdalommentes kezelések is, például gumigyűrű ligatura, vagy kisebb aranyerek esetében a lézeres beavatkozások. 

Hogy történik a vizsgálat?

A kezelőorvos alaposan feltárja a kórelőzményt, a családi anamnézist, majd a konzultációt követően sor kerül a proktológiai vizsgálatra, ami a legtöbb esetben nem okoz fájdalmat. A panaszos terület feltárása során a végbélnyíláson át egy erre a célra kifejlesztett egyszer használatos eszközt, anoszkópot vagy rektoszkópot vezetünk be, melynek segítségével megvizsgáljuk a végbél, illetve a végbélnyílás területét, és elvégezzük a szükséges beavatkozásokat, kezeléseket.

#proktológia, proktológus, aranyér probléma, aranyér műtét, végbélfájdalom, sipoly, aranyér betegség, magánrendelés, Székesfehérvár