Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Proktológia

 • Proktológiai beavatkozás 15 000 Ft 
  Proktológiai beavatkozás érzéstelenítéssel 18 000 Ft 
  Proktológiai kontroll 24 000 Ft 
  Proktológiai szakvizsgálat 27 000 Ft 
  Proktológiai (kontroll) konzultáció 18 000 Ft 
  Proktológiai életmód tanácsadás, lelet kiértékelés 20 000 Ft 
  Proktológiai vizsgálat – rektoszkópia, végbéltükrözés, végbélrák szűrés 35 000 Ft 
  Aranyér gyűrűzés, ligatura (első három gyűrűzési alkalom, alkalmanként) 20 000 Ft 
  Aranyér gyűrűzés, ligatura további (negyedik alkalomtól, alkalmanként) felhelyezések 12 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A proktológiai szakterület az általános sebészeten belül a végbél, a gát és a kismedence betegségeivel foglalkozik. Ezek közül is leggyakoribb az aranyér betegség, vagy aranyeresség. Szinte minden életkorban előfordul, de általánosságban elmondható, hogy a panaszok 40 éves kor felett jelentkeznek gyakrabban, az 50-60 éves korosztályban pedig szinte minden második személynél okozott problémát az élete során. 

Az aranyeresség egyik leggyakrabban előforduló tünete a székelés közben érzett fájdalom és viszketés, esetleg kisebb vérzés, tapintható kitüremkedés. A kezeletlen aranyér súlyos szövődményekkel is járhat, például:

 • trombózis
 • vérzés, vérszegénység
 • gyulladás
 • fertőződés, vérmérgezés

Mint minden betegségnél, itt is nagyon fontos a korai felismerés és a kezelés időben történő megkezdése. Az orvos elsődleges feladata a rosszindulatú daganat kizárása. A régóta alkalmazott gyógyszeres kezelések hatékonyak a probléma megoldására. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor a műtéti beavatkozás elkerülésére elérhetőek egyéb fájdalommentes kezelések is, például gumigyűrű ligatura, vagy kisebb aranyerek esetében a lézeres beavatkozások. 

Hogy történik a vizsgálat?

A kezelőorvos alaposan feltárja a kórelőzményt, a családi anamnézist, majd a konzultációt követően sor kerül a proktológiai vizsgálatra, ami a legtöbb esetben nem okoz fájdalmat. A panaszos terület feltárása során a végbélnyíláson át egy erre a célra kifejlesztett egyszer használatos eszközt, anoszkópot vagy rektoszkópot vezetünk be, melynek segítségével megvizsgáljuk a végbél, illetve a végbélnyílás területét, és elvégezzük a szükséges beavatkozásokat, kezeléseket.

#proktológia, proktológus, aranyér probléma, aranyér műtét, végbélfájdalom, sipoly, aranyér betegség, magánrendelés, Székesfehérvár