Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Pulmonológia, tüdőgyógyászat

 • Pulmonológiai vizsgálat 26 000 Ft 
  Pulmonológiai kontroll 20 000 Ft 
  Légzésfunkció 8 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Pulmonológia – Dr. Vitus Ernő pulmonológus főorvos


A Mentaház Magánorvosi Központ felnőtt pulmonológiai, vagy ahogy sokan ismerik, felnőtt tüdőgyógyászati szakrendelésén a légutak és a tüdő betegségeivel foglalkozik szakorvosunk. 

Sajnos a tüdő megbetegedései egyre inkább népbetegséggé válnak, hiszen sokakat érintenek krónikus légúti problémák például az allergia, az asztma, a COPD, vagy még súlyosabb esetben a tüdő daganatok. 

Mint minden más esetben itt is nagyon fontos a megelőzés, ezért a rendszeres szűrővizsgálatok segítenek elkerülni a súlyos betegségek és szövődmények kialakulását.  

Amennyiben az alábbi tüneteket észleli magán, akkor javasolt minél előbb felkeresni tüdőgyógyász szakorvosunkat:

 • köhögés, rekedtség

 • nehézlégzés

 • szorító érzés a mellkasban

 • fokozott váladékképződés


Ha a családban volt korábban tűdőbeteg, esetleg dohányzik, fontos, hogy rendszeresen részt vegyen az éves szűrővizsgálaton, melynek eredményéről pulmonológus szakorvosunkkal konzultálhat. 


Hogyan történik a pulmonológiai, tüdőgyógyászati vizsgálat?


Először szakorvosunk feltárja a páciens kórelőzményét. Nagyon fontos, hogy a vizsgálatra minden olyan releváns dokumentumot hozzon magával, ami segíti szakorvosunkat a diagnosztizálásban. Ilyen dokumentumok lehetnek a korábbi évek mellkasröntgen, vagy CT leletei (CD is), laborleletek vagy egyéb korábbi ambuláns lapok. 

Központunkban lehetőség van légzésfunkciós vizsgálatra, más néven spirometriára, mellyel a tüdő állapotát, térfogatát, kapacitását tudjuk felmérni. A hozott dokumentumok és a helyben végzett vizsgálatok alapján szakorvosunk további vizsgálatokat kérhet, vagy beállítja a javasolt terápiát, illetve ellátja Önt a megfelelő tanácsokkal, recepttel.  

Keresse fel székesfehérvári központunk felnőtt pulmonológiai magánrendelését, ahol kellemes környezetben tapasztalt orvosok segítik Önt a gyógyulásban.


Forduljon hozzánk bizalommal!