Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Reumatológia

 • Ízületi folyadék leszívása (punkció) injekció beadása nélkül/ízület (pl. térd) 10 000 Ft 
  Szakorvosi kontroll vizsgálat (azonos panasszal 1 hónapon belül vagy gondozott beteg esetén, orvos által visszarendelve 1 hónapon belül) 15 000 Ft 
  Szakorvosi konzultáció (leletek áttekintése, átbeszélése) 10 000 Ft 
  Szakorvosi vizsgálat 20 000 Ft 
  Szakorvosi javaslat vizsgálat esetén 8 000 Ft 
  Gyógyászati segédeszköz felírás 5 000 Ft 
  Lidocain anyagköltség 3 000 Ft 
  Reumatológia injekció beadása lágyrész*
  (A beadandó injekciók áráról előzetesen érdeklődjön személyesen, telefonon vagy emailben kollégáinknál.)
  8 000 Ft 
  Reumatológia injekció beadása izület*
  (A beadandó injekciók áráról előzetesen érdeklődjön személyesen, telefonon vagy emailben kollégáinknál.)
  10 000 Ft 
  Reumatológiai punkció+ izületi injekció*
  (A beadandó injekciók áráról előzetesen érdeklődjön személyesen, telefonon vagy emailben kollégáinknál.)
  12 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A reumatológia a mozgásszervi betegségek konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó szakterület. Ide sorolhatók a csontok, ízületek, az izmok, szalagok, inak, valamint a gerinc, a porckorongok különféle betegségei. A reumatológiai kórképek jellegzetes típusai a gyulladásos és a kopásos ízületi betegségek. A reumatológus feladata a népbetegségnek számító csontritkulás megelőzése, felismerése és kezelése is.

Milyen panasszal forduljunk reumatológushoz?

Általánosságban bármely, a mozgásszervet érintő fájdalom esetén (lehet hirtelen kialakuló vagy elhúzódó, kísérheti ízületi duzzanat, ropogás, deformitás kialakulása, mozgások beszűkülése, izomgyengeség, zsibbadás)

 • ízületi fájdalom (váll, könyök, csukló, kéz kisízületek, csípő, térd, bokák, láb kisízületek)

 • ízületi duzzanat, nyomásérzékenység, bőrpír, deformitás

 • ízületek mozgatásakor ropogás, merevség, mozgástartomány beszűkülése

 • izomfájdalom, inak fájdalma (könyök, sarok, talp)

 • gerincfájdalom, végtagba kisugárzó fájdalmak, zsibbadás

 • diffúz mozgásszervi fájdalom, mely lehet vándorló jellegű is

 • csontritkulás megelőzése, kivizsgálása, kezelése (törések, családban előforduló csontritkulás)

 • mozgásszervi autoimmun betegség gyanúja (ujjak elfehéredése, szemszárazság, szájszárazság, fényérzékenység, bőrtünetek, izomgyengeség, fekélyek, láz, vetélések, többszörös trombózis)

Mi történik egy reumatológiai vizsgálat során?

A kórtörténet, jelen panaszok áttekintése elsődleges. Ezt fizikális vizsgálat követi, (izom és ízületi rendszer, mozgástartomány felmérése), majd a diagnosztikai (röntgen, MRI, CT, ízületi ultrahang) és terápiás terv (gyógyszeres és nem gyógyszeres terápia) felállítása, a beteggel szorosan egyeztetve. Akut fájdalom esetén azonnali injekciós vagy infúziós kezelés is alkalmazható. Terápia során a gyógyszeres kezelések mellett nagy hangsúly van a fizioterápián, gyógytornán, balneoterápián, segédeszközök használatán, akár egyéb pszichoterápiás módszereken is. A legfontosabb, hogy mindenki a fájdalmának, panaszának legmegfelelőbb ellátásban részesüljön, komplex módon, folyamatos kontroll mellett.

Főbb reumatológiai betegségek:

 • arthrosis: kopásos ízületi betegség, melynek következtében az ízületekben a csontok felszínét borító porc elvékonyodik. Az ízület fájdalmas, duzzadt, deformálttá válik, mozgásterjedelme beszűkül.

 • ínhüvelygyulladás: jelentkezhet a kézfejen, a csuklónál, a lábfejen, a bokánál, gyakran túlerőltetés következtében.

 • köszvény: anyagcserezavarból adódó betegség, a vérben lévő emelkedett húgysavszint miatt húgysavsó jelenik meg az ízületben, annak gyulladását okozva.

 • csontritkulás (osteoporosis): a csontanyagcsere zavara, mely lehet időskori vagy egyéb okból kialakuló állapot, a csontok ásványi anyag tartalma, így annak szilárdsága csökken, törések kísérhetik.

 • discopathia: a porckorong kopásos betegsége, melynek során a porckorong veszít víztartalmából, kitüremkedhet, annak megfelelően tüneteket okozva: végtagba sugárzó fájdalom (isiász, hernia, cervicobrachialgia, lumoischialgia), zsibbadás, végtaggyengeség, vizelet-széklettartási panasz).

 • spondylosis: a csigolyák közti távolság csökkenésével az azokat összekötő szalagok meszesedésével jár. Érintheti a gerinc nyaki, háti, ágyéki szakaszát is.

 • spondylitis ankylopoetica (Bechterew-kór): a gerinc gyulladásos betegsége, hajnali gerincmerevséggel, mozgásra enyhülő és pihenésre fokozódó fájdalommal.

 • spondylarthropathiák: szembetegséghez (uveitis), bőrbetegséghez (pikkelysömör, psoriasis), gyulladásos bélbetegséghez (Crohn, colitis ulcerosa) társuló gerincbetegség.

 • rheumatoid arthritis: autoimmun betegség, sokízületi gyulladás jellemzi, mely gyakran szimmetrikus, az ízületek megduzzadásával és deformálódásával jár.

 • lupus (SLE): ez az autoimmun betegség általános tünetekkel jár (láz, gyengeség), melyekhez az immunrendszer által megtámadott szervhez köthető tünetek, ízületi panaszok (fájdalom, mozgáskorlátozottság) társulnak.

 • Sjögren-szindróma: szintén autoimmun betegség, mely fájdalmas sokízületi gyulladást okoz, más egyéb tünetek mellett (szem- és szájszárazság, légutak szárazsága, emésztőszervi és nőgyógyászati szervek csökkent funkciója).

 

Reumatológia | Mentahaz.hu

#reumatológia, reumatológus, mozgászervi panaszok,  porckopás, térd fájdalom, térd leszívás, vállfájdalom, injekció kúra, kollagén injekció, hialuronsav injekció, magánrendelés, Székesfehérvár