Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Ultrahang

 • Alsóvégtagi vénás Doppler ultrahang vizsgálata (két oldal) 28 000 Ft 
  Emlő ultrahang  (30 éves kor alatt) (Dr. Málits Erika) 20 000 Ft 
  Hasi és kismedence ultrahang vizsgálata 20 000 Ft 
  Here ultrahang 18 000 Ft 
  Nyaki lágyrész (pajzsmirigy, nyálmirigyek, nyirokcsomók) ultrahang vizsgálata 20 000 Ft 
  Nyaki verőér (carotis, vertebralis) doppler ultrahang vizsgálata 20 000 Ft 
  Szív ultrahang 20 000 Ft 
  Lágyrész ultrahang (axilla, cysta, zsírcsomó) 18 000 Ft 
  További lágyrész ultrahang régiónként (axilla, cysta, zsírcsomó) 2 000 Ft 
  Térd lágyrész ultrahang 18 000 Ft 
  Nőgyógyászati UH 20 000 Ft 
  Alsóvégtagi vénás Doppler ultrahang vizsgálata (egy oldal) 20 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Az ultrahang (UH) a gyógyászatban használt egyik legfontosabb képalkotói eljárás.

Szakértő kezekben rendkívül gyors, hatékony és pontos vizsgáló módszernek számít, amivel a belgyógyászati, urológiai, endokrinológiai, nőgyógyászati, illetve az ér- és ízületi problémák észlelhetőek. Ezen módszer valós időben tárja elénk az információt, így a vizsgált szerv akár mozgás közben is megfigyelhető.

Az ultrahang vizsgálat, amellett, hogy fájdalommentesen elvégezhető, a szervezetet sem terheli, szemben például a CT- vagy röntgen vizsgálatokkal. Éppen ezért bármely korban biztonsággal alkalmazható gyermekeknél is.

Ultrahang vizsgálatok 

Hasi ultrahang

A hasi ultrahang során, a hasüregi és amennyiben szükséges a kismedencei szerveket vizsgáljuk. Olyan súlyos fájdalommal járó problémák tárhatók fel általa, mint a vakbélgyulladás, bélcsavarodás, bélösszecsúszás vagy a nyirokcsomó-gyulladás. A hasi ultrahang során az alábbi szervek állapotát vizsgáljuk: máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, húgyhólyag. Amennyiben szükséges  a méh, a petefészkek, férfiaknál pedig a prosztata, illetve a hasi erek állapotát vizsgálhatjuk még. Továbbá olyan változásokat is képesek vagyunk észlelni általa, mint a ciszták, tályogok, zsír- és izomdaganatok, tumorok és a hasüregi folyadék.

Nyaki erek ultrahang vizsgálata
Ezen esetben vizsgálni tudjuk a nyaki artériák állapotát, az esetleges érfali meszesedéseket, és az általuk okozott érszűkületet.

Nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang 
A nyaki lágyrész ultrahangvizsgálatának esetében a bőr alatt kitapintható csomókat, elváltozásokat és az esetleges izom szerkezeti változásokat vagyunk képesek felmérni, míg a pajzsmirigy vizsgálatnál a lebenyek szerkezetét, méretét és az azokon elhelyezkedő elváltozásokat (ciszták, gyulladás…) tudjuk valós időben nézni.

Here ultrahang
A here ultrahang vizsgálata során a környező artériákat, vénákat, a herezacskó rétegeit, a szöveti szerkezetet, illetve a mellékhere állapotát vagyunk képesek felmérni. Továbbá az olyan problémákat is fel tudjuk tárni, mint a heresérv, visszértágulat vagy a heredaganat.

Végtagi artériás és vénás keringés ultrahang vizsgálata 
Az artériás ultrahang vizsgálat során az esetleges embóliát tudjuk feltárni, továbbá meszesedéseket és az érszűkületeket is ki tudjuk mutatni.
A vénák vizsgálata alkalmával ki tudjuk szűrni a kialakult trombozózist, illetve a visszértágulatok, és a visszerek felületes gyulladásos folyamatairól is képet kaphatunk.

A Mentaház székesfehérvári Központjában több, mint 70 egészségügyi dolgozóval várjuk Önt, ahol a vizsgálatok a lehető legrövidebb előjegyzéssel történnek.

Az ultrahang vizsgálat során orvosaink a legkorszerűbb, legjobb minőségű képet adó GE ultrahangkészülékekkel dolgoznak.
Keressenek Bennünket telefonon vagy emailen!

# radiológus, radiológia, ultrahang vizsgálat, várakozás nélkül, magánrendelés, Székesfehérvár