Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Csecsemő-, és gyermekkardiológia

 • EKG vizsgálat önállóan 5 000 Ft 
  EKG vizsgálat szakrendelésen 2 000 Ft 
  Hétvégi felár 2 000 Ft 
  Kontroll (3 hónapon belül) 22 000 Ft 
  Konzultáció 18 000 Ft 
  Teljes vizsgálat (konzultáció, szívultrahang, EKG)  30 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A gyermek kardiológia a veleszületett szívfejlődési rendellenességek és a szerzett szívbetegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
A csecsemő- és gyermekkorban előforduló szívbetegségek a legtöbb esetben veleszületettek, ezek esetében fontos a korai, pontos diagnózis, mert az eltérések lehetnek azonnali beavatkozást igénylők, de olyanok is, amelyeket csak utánkövetni szükséges. 

A gyermekkori szívbetegségek egy másik csoportja a szerzett betegségek, mint a szívizomgyulladás, szívburokgyulladás. Egyéb betegségek részeként is érintett lehet a szív és a keringési rendszer (pl. autoimmun kórképekben - rheumatoid arthritis, szisztémás lupus erythematosus, illetve Kawasaki betegségben, ahol a szívizomzat és a szívburok gyulladása mellett a koszorúereken is kialakulhatnak maradandó elváltozások). Egyre több gyermek szenved az elhízás és a túlsúly miatti magas vérnyomás betegségtől. 

A betegségek egy része tünetmentes, így sokáig rejtve maradhat, s csak a rutin szűrővizsgálat során merül fel a gyanú. Rendkívül fontos a tünetek időben való felismerése és a korai diagnózis. Intézményünkben a szakorvosi konzultáció során néhány fájdalommentes vizsgálattal, EKG, szívultrahang, ABPM, HOLTER meghatározhatók a szükséges teendők. 

Milyen esetekben forduljunk gyermekünkkel kardiológushoz?

 • a háziorvos vagy iskolaorvos által észlelt szívzörej vagy gyengén tapintható végtagi pulzusok esetén,

 • szapora- vagy szabálytalan szívműködés észlelésekor,

 • nem az életkornak megfelelő vérnyomás érték mérésekor, ill. mellkasi fájdalom esetén,

 • ájulással/eszméletvesztéssel járó állapotot követően,

 • a gyermeket vizsgáló orvos által észlelt keringési elégtelenségre utaló tünetek esetében (vizenyő, májmegnagyobbodás, szapora légvétel, étvágytalanság és súlygyarapodás elmaradása esetén, különösen, ha a tünetek együttesen állnak fenn),

 • tüdőröntgen kapcsán a radiológus által jelzett kóros szív- vagy nagyér-árnyék esetében,

 • szűrő jellegű EKG-n észlelt szívbetegség gyanú esetén.

 

# gyermek kardiológia, gyermek kardiológus, szívzörej, poszt covid szűrés, foramen ovale, szívultrahang, EKG, 24 órás EKG, holter, ABPM, sportorvosi vizsgálat,