Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Csecsemő-, és gyermekkardiológia

 • EKG vizsgálat önállóan 5 000 Ft 
  EKG vizsgálat szakrendelésen 2 000 Ft 
  Konzultáció 26 000 Ft 
  Teljes vizsgálat (konzultáció, szívultrahang, EKG)  38 000 Ft 
  Kontroll (3 hónapon belül) 24 000 Ft 
  Hétvégi felár 2 000 Ft 
  Hozott HOLTER (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Amennyiben a HOLTER vizsgálat felvétele nem a Mentaház Magánorvosi Központban történt)
  24 000 Ft 
  Hozott ABPM (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Amennyiben az ABPM vizsgálat felvétele nem a Mentaház Magánorvosi Központban történt)
  24 000 Ft 
  HOLTER (24 órás) vizsgálat
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén. A HOLTER vizsgálat esetén a felvétel tartalmát a nagy adatmennyiségre tekintettel nem tudjuk a Páciens rendelkezésére bocsátani, annak kiértékelését itt helyben orvosunk végzi. Kérjük, erre külön foglaljon időpontot! )
  14 000 Ft 
  HOLTER (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén. A HOLTER vizsgálat esetén a felvétel tartalmát a nagy adatmennyiségre tekintettel nem tudjuk a Páciens rendelkezésére bocsátani, annak kiértékelését itt helyben orvosunk végzi. Kérjük, erre külön foglaljon időpontot! )
  12 000 Ft 
  ABPM (24 órás) vizsgálat
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén)
  14 000 Ft 
  ABPM (24 órás) vizsgálat kiértékelése
  (Mentaház Magánorvosi Központban végzett vizsgálat esetén)
  12 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A gyermek kardiológia a veleszületett szívfejlődési rendellenességek és a szerzett szívbetegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
A csecsemő- és gyermekkorban előforduló szívbetegségek a legtöbb esetben veleszületettek, ezek esetében fontos a korai, pontos diagnózis, mert az eltérések lehetnek azonnali beavatkozást igénylők, de olyanok is, amelyeket csak utánkövetni szükséges. 

A gyermekkori szívbetegségek egy másik csoportja a szerzett betegségek, mint a szívizomgyulladás, szívburokgyulladás. Egyéb betegségek részeként is érintett lehet a szív és a keringési rendszer (pl. autoimmun kórképekben - rheumatoid arthritis, szisztémás lupus erythematosus, illetve Kawasaki betegségben, ahol a szívizomzat és a szívburok gyulladása mellett a koszorúereken is kialakulhatnak maradandó elváltozások). Egyre több gyermek szenved az elhízás és a túlsúly miatti magas vérnyomás betegségtől. 

A betegségek egy része tünetmentes, így sokáig rejtve maradhat, s csak a rutin szűrővizsgálat során merül fel a gyanú. Rendkívül fontos a tünetek időben való felismerése és a korai diagnózis. Intézményünkben a szakorvosi konzultáció során néhány fájdalommentes vizsgálattal, EKG, szívultrahang, ABPM, HOLTER meghatározhatók a szükséges teendők. 

Milyen esetekben forduljunk gyermekünkkel kardiológushoz?

 • a háziorvos vagy iskolaorvos által észlelt szívzörej vagy gyengén tapintható végtagi pulzusok esetén,

 • szapora- vagy szabálytalan szívműködés észlelésekor,

 • nem az életkornak megfelelő vérnyomás érték mérésekor, ill. mellkasi fájdalom esetén,

 • ájulással/eszméletvesztéssel járó állapotot követően,

 • a gyermeket vizsgáló orvos által észlelt keringési elégtelenségre utaló tünetek esetében (vizenyő, májmegnagyobbodás, szapora légvétel, étvágytalanság és súlygyarapodás elmaradása esetén, különösen, ha a tünetek együttesen állnak fenn),

 • tüdőröntgen kapcsán a radiológus által jelzett kóros szív- vagy nagyér-árnyék esetében,

 • szűrő jellegű EKG-n észlelt szívbetegség gyanú esetén.

 

# gyermek kardiológia, gyermek kardiológus, szívzörej, poszt covid szűrés, foramen ovale, szívultrahang, EKG, 24 órás EKG, holter, ABPM, sportorvosi vizsgálat,