Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Csecsemő- és gyermekortopédia

  • Csípőszűrés ultrahanggal 22 000 Ft 
    Csípőszűrés ultrahanggal - kontroll 20 000 Ft 
    Kontroll 17 000 Ft 
    Vizsgálat 20 000 Ft 

    Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Az ortopédia a csont-, ízület- és részben az izomrendszer betegségeivel foglalkozik csecsemőkortól felnőttkorig. Feladata a gyermekkori ortopédiai betegségek szűrése: legkorábban a csípőszűrés és a lábfejtartási rendellenességek, később az ízületi- és csontfájdalmak, deformitások kivizsgálása folyik. Csecsemőkorban tehát a csípő- és lábdeformitásra, kisgyermekkorban a lábproblémákra, serdülőkorban pedig a gerincre kell fokozottan figyelnie a gyermekorvosnak és a szülőnek egyaránt. 

Az ortopédiai betegségek túlnyomó többsége nem tartozik a sürgős esetek közé, azonban a gyermek növekedése miatt gyakran rosszabbodnak, és kezelésük egyre nehezebbé válik. Ezért rendkívül fontos az időben történő ortopédiai szűrés. A fejlődésben lévő tartó- és mozgatórendszer elváltozásai – különösen a problémák korai felismerése és kezelése esetén – sokkal eredményesebben kezelhetők, mint a felnőttkori ortopédiai betegségek.

Milyen korban ajánlott az ortopédiai szűrővizsgálat elvégzése?
Az első szűrővizsgálatok ajánlott időpontja a hathetes és a négyhónapos kor. Bár minden gyermek mozgásfejlődésének más és más az üteme, azért, ha a baba feltűnően sokáig nem fordul meg, nem kezd el kúszni, mászni, mielőbb célszerű szakemberrel ellenőriztetni. Később is ajánlott a szűrővizsgálat, általában a járáskezdést követően 3-4 hónappal, majd 3 éves korban, iskolakezdést megelőzően, 10 és 14 éves korban. Így követjük a mozgásszervek fejlődését az éréssel, növekedéssel összefüggésben.

# gyermek ortopédia, gyermek ortopédus, lúdtalp, izomfájdalom, ízületi fájdalom, csípő fájdalom, csípőszűrés, gerincferdülés, sportorvosi vizsgálat, magánrendelés, Székesfehérvár