Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Csecsemő- és gyermekortopédia

 • Konzultáció ultrahanggal (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 27 000 Ft 
  Ortopédia- gerincgyógyászat, gerincsebészet (Prof. Dr. Illés S. Tamás)
  (Dr. Illés rendelésein kizárólag ez az ártétel érhető el.)
  28 000 Ft 
  Vizsgálat (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 20 000 Ft 
  Ortopédiai Ultrahang (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 7 000 Ft 
  Kontroll ultrahanggal (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 24 000 Ft 
  Kontroll (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 17 000 Ft 
  Csípőszűrés ultrahanggal (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 22 000 Ft 
  Csípőszűrés kontroll (Dr. Kozma, Dr. Vázsonyi) 17 000 Ft 
  Recpet 5 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Az ortopédia a csont-, ízület- és részben az izomrendszer betegségeivel foglalkozik csecsemőkortól felnőttkorig. Feladata a gyermekkori ortopédiai betegségek szűrése: legkorábban a csípőszűrés és a lábfejtartási rendellenességek, később az ízületi- és csontfájdalmak, deformitások kivizsgálása folyik. Csecsemőkorban tehát a csípő- és lábdeformitásra, kisgyermekkorban a lábproblémákra, serdülőkorban pedig a gerincre kell fokozottan figyelnie a gyermekorvosnak és a szülőnek egyaránt. 

Az ortopédiai betegségek túlnyomó többsége nem tartozik a sürgős esetek közé, azonban a gyermek növekedése miatt gyakran rosszabbodnak, és kezelésük egyre nehezebbé válik. Ezért rendkívül fontos az időben történő ortopédiai szűrés. A fejlődésben lévő tartó- és mozgatórendszer elváltozásai – különösen a problémák korai felismerése és kezelése esetén – sokkal eredményesebben kezelhetők, mint a felnőttkori ortopédiai betegségek.

Milyen korban ajánlott az ortopédiai szűrővizsgálat elvégzése?
Az első szűrővizsgálatok ajánlott időpontja a hathetes és a négyhónapos kor. Bár minden gyermek mozgásfejlődésének más és más az üteme, azért, ha a baba feltűnően sokáig nem fordul meg, nem kezd el kúszni, mászni, mielőbb célszerű szakemberrel ellenőriztetni. Később is ajánlott a szűrővizsgálat, általában a járáskezdést követően 3-4 hónappal, majd 3 éves korban, iskolakezdést megelőzően, 10 és 14 éves korban. Így követjük a mozgásszervek fejlődését az éréssel, növekedéssel összefüggésben.

# gyermek ortopédia, gyermek ortopédus, lúdtalp, izomfájdalom, ízületi fájdalom, csípő fájdalom, csípőszűrés, gerincferdülés, sportorvosi vizsgálat, magánrendelés, Székesfehérvár