Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermek gyógytorna

 • Gyógytorna 30 perc (István Enikő) 5 000 Ft 
  Gyógytorna 45 perc (István Enikő) 5 800 Ft 
  Gyógytorna 60 perc (István Enikő) 6 500 Ft 
  Gyógytorna állapotfelmérés (1. alkalom) (István Enikő) 15 000 Ft 
  Gyógytorna kiegészítő terápia: TAPE (anyagköltséget tartalmazza) 6 000 Ft 
  Schroth- terápia (30 perc) Csernus-Lukács Edina 8 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Az egészséges fejlődés érdekében elengedhetetlen a gyermekkorban elsajátított megfelelő és rendszeres mozgás. A szűrővizsgálatok szerint magas azoknak a kisgyermekeknek az aránya, akik valamilyen kezdődő mozgásszervi elváltozásban szenvednek, sőt már óvodás korban is megfigyelhető a tartási rendellenesség és a lúdtalp. Sok esetben mindez a mozgásszegény életmód hozadéka. Szülőként sokat tehetünk ezek elkerülése érdekében, sok sétával, szabadban töltött mozgással és sportolási lehetőséggel segíthetjük a gyermek fejlődését.

Abban az esetben, ha már kialakult a probléma, a későbbi szövődmények elkerülése érdekében mindenképp szakember segítségére van szükség. Minél korábban kezdjük meg a terápiát, annál sikeresebb és tartósabb a kezelés. Kezeletlen esetben a helyzet az évek múlásával tovább romolhat, akár több szervrendszerre kiterjedő elváltozások alakulhatnak ki. 

A gyermekkori gyógytorna lehetőséget biztosít a koraszülött babák, mozgásukban megkésett fejlődésű, korai idegrendszeri éretlenség miatt lassabban fejlődő gyermekek ellátására. Fontos az izomtónus rendezése, az izomzat erősítése, a koordináció fejlesztése és a lassabban haladó babák mozgásfejlődési mérföldköveken való átsegítése.

A gerincferdülés sok esetben iskoláskorban kerül diagnosztizálásra. Az ifjúkorban megjelenő formában (3 és 10 év között) a Schroth módszer bizonyos korrekciós elemeit már tudjuk alkalmazni a Vojta terápia mellett. A serdülőkori formában pedig a Schroth terápia a leghatékonyabb gyógymód.

Milyen esetben forduljunk gyermekünkkel gyógytornász szakemberhez?

 • megkésett mozgásfejlődés, központi idegrendszeri sérülések

 • ortopédiai elváltozások (lúdtalp, dongaláb, csípőficam)

 • tartáshibák, gerincferdülés

 • traumás sérülések, operáció utáni állapot kezelése