Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermek labordiagnosztika

 • Hidrogén kilégzéses (H2) vizsgálat (laktóz, laktáz, fruktóz) 18 000 Ft 
  Ujjbegyes vércukor mérés
  (Azonnali eredménnyel)
  2 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Vérvétel újszülött kortól 

Gyermekek esetén csecsemő és gyermek laborasszisztenseink végzik a vérvételt, akiknek kiemelkedő tapasztalatuk van a legkisebbektől való mintavételben is, akár már koraszülött kortól. Javasoljuk, hogy időpont egyeztetéskor jelezzék, ha 10 éven aluli gyermekkel érkeznek a vizsgálatra. A mintavétel minden esetben a szülő jelenlétében történik. Nagy türelemmel fordulunk kis pácienseink felé, játékos módon igyekszünk félelmüket oldani. A mintavétel a lehető leghumánusabb, fájdalommentes módon történik.

Fájdalommentes vérvétel gyermekek számára

A vérvétel a gyermekek többsége számára az ismeretlen környezet miatt szorongással, félelemmel jár. Ezért intézményünkben mindent megteszünk azért, hogy a laborvizsgálat a lehető legkíméletesebben, fájdalommentesen történjen. A vérvétel előtt érzéstelenítő krémet használunk. A krém – amelyet egészen csecsemőkortól alkalmazhatunk – 1 óra alatt fejti ki hatását. Ez idő leteltével kb. 5-6 mm mélységben érzéketlenné válik a kezelt bőrfelület. Ezen kívül gyermekek számára biztosítjuk érzéstelenítő gyermekbarát eszközünket, amely segítségével a vérvétel helyén a kar zsibbadásával a vérvételi beavatkozás alig vagy egyáltalán nem érzékelhető. 

A vérvétel végén a gyermeket oklevéllel díjazzuk bátorságáért.

Laborvizsgálatok

Központunkban rendelkezésre áll a teljes laborvizsgálati mintavétel paletta. Diagnosztikai lehetőségeink a rutin jellegű vizsgálatoktól a speciális diagnosztikai módszerekig terjednek.

Elvégezhetők a pontos diagnózishoz szükséges speciális allergológiai laborvizsgálatok, valamint minden olyan kiegészítő vizsgálat, amely a gyermekek szakorvosi vizsgálata közben a szakorvos részéről felvetődnek.

Beutaló nélkül

Ha Ön speciális vizsgálatokra kíváncsi, amelyet háziorvosa nem tud kiírni vagy nem szeretne várni, amíg egy szakrendelésre időpontot kap beutaló kiállítására, nálunk lehetősége van bármilyen laborvizsgálat elvégzésére anélkül, hogy orvosi beutalóval érkezne. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon gyermekorvossal a mintavétel előtt, hogy a gyermek számára leginkább megfelelő vizsgálatot kiválaszthassuk.

Kihez fordulhatok a gyermek vérvétel-eredményével?

Amennyiben tanácstalan, hogy a vérvételi eredmény alapján szükséges-e további vizsgálatokat végezni, gyermekgyógyász szakorvosaink segítenek a kapott eredmények értelmezésében.
 
Mire alkalmas a vérvizsgálat?

 • Laboratóriumi eljárással, elemzéssel képet kapunk egyes szervek, szervrendszerek (pl. vese, máj, hormonrendszer stb.) működéséről

 • Alkalmas konkrét betegségek kiszűrésére (pl. cukorbetegség, autoimmun betegségek stb.)

 • Számos panasz hátterének felhasználásában nyújtanak jelentős segítséget (pl. fáradékonyság, hajhullás, hízás, fogyás, allergiás bőrtünetek stb.)

 • Alkalmas a már diagnosztizált betegségek követésére (pl. cukorbetegség)

 • Lehetőséget nyújt egyes betegségek genetikai hajlamának megállapítására 

 

  
# vérvétel, fájdalommentes vérvétel, csecsemő vérvétel, várakozás nélkül, beutaló nélkül, nagylabor, rutinlabor, rutinvérvétel, allergia vizsgálat, magánrendelés, Székesfehérvár