Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermek sportorvosi szakrendelés

  • Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A sportoló gyermekek az átlagnál nagyobb terhelésnek vannak kitéve, ezért a fokozott igénybevétel megköveteli a fiatal szervezet folyamatos felügyeletét.

A sportorvosi szűrővizsgálatok célja a betegségek, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. Szakrendelésünkön a panasszal jelentkező sportoló fiatalok kivizsgálását végezzük, illetve szükség esetén – életkorukhoz kötötten – kiegészítő szakvizsgálatokra irányítjuk őket: kardiológia, neurológia, urológia, szemészet, fül-orr-gégészet, laboratóriumi vizsgálat.

A szülői segítséggel történő konzultáció lehetővé teszi az egészségügyi problémák 75%-ának kiszűrését. A kérdések a sportoló egészségi állapotára, a kockázati tényezőkre, illetve a sportolást és a sportteljesítményt esetlegesen befolyásoló panaszokra irányulnak.
Hivatásos sportolók esetén a sportorvosi vizsgálatokat úgy kell időzíteni, hogy legalább 6 hét legyen a verseny előtt az esetlegesen szükséges gyógykezelésre. 

Versenyezni - néhány sportág kivételével - csak érvényes sportorvosi engedéllyel lehet, melyet 18 éven aluli versenyzőnél félévente kell megújítani.
A sportorvosi vizsgálatok kapcsán életmódra, táplálkozásra, terhelhetőségre vonatkozó tanácsokat is kapnak a sportolók.

 

#sportorvos, gyermek sportorvos, sportorvosi igazolás, versenyigazolás, sportorvosi engedély, magánrendelés, Székesfehérvár