Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermekendokrinológia

 • Kontroll 20 000 Ft 
  Konzultáció 24 000 Ft 
  Rövid kontroll (receptírás, javaslat) 10 perc
  (Maximum 3 db)
  17 000 Ft 
  Ujjbegyes vércukor mérés 2 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Hormonális probléma előfordulhat újszülöttkorban és serdülőkorban is. A gyermekendokrinológiai vizsgálat akkor szükséges, ha az újszülöttkori vérvizsgálatban eltérés van, vagy a külső nemi szerveken alaki elváltozás jelentkezik, a gyermek korán vagy későn kezd serdülni, nagyfokú elhízás mutatkozik nála, túl gyorsan megnő vagy elmarad a növekedésben, túlzottan izzadékony, megnagyobbodik a pajzsmirigy, erős a szőrnövekedés. 
A serdülés és az ezzel járó hormonális változások sok gyermek (elsősorban lányok) esetén okoznak panaszt. A menstruációs ciklus rendezetlensége, a fokozott szőrnövekedés, a zsíros pattanásos bőr indokolttá teheti nőgyógyászati, endokrinológiai hormon-meghatározások elvégzését. Ugyancsak gyakori probléma a serdülő fiúk fájdalommal járó emlőduzzanata is.

A növekedéssel kapcsolatos eltérések leggyakrabban az agyalapi mirigy nem megfelelő működésére utalnak, a testsúlyproblémák, a koncentrációzavar, az érzelmi labilitás hátterében állhat pajzsmirigy probléma (alul- vagy túlműködés), a serdülés nem megfelelő ütemét pedig okozhatja a petefészek, illetve a herék betegsége. 

A gyermek-endokrinológus ezen eltérések kivizsgálásával, kezelésével és a krónikus endokrin betegséggel bíró gyermekek gondozásával foglalkozik megfelelő labor és más szükséges vizsgálati háttér segítségével. 
Az alapos kivizsgálást követően a gyermekendokrinológus személyre szabott terápiát állít össze a gyermek számára, segítve a hormonháztartás egyensúlyának helyreállítását. 

Milyen esetben keresse fel a gyermek-endokrinológust? 

 • a serdülés zavarai (korai, illetve késői nemi érés) 

 • a növekedés zavarai (alacsony, illetve magasnövés) 

 • a pajzsmirigy betegségei (alulműködés, túlműködés, pajzsmirigy gyulladás) 

 • az agyalapi mirigy betegségei 

 • a mellékvese hormontermelésének zavarai 

 • a folyadékháztartás zavarai 

 • a kalcium-anyagcsere zavarai (alacsony, illetve magas kalcium-szinttel járó állapotok, D-vitamin hiány)

 

# gyermek endokrinológia, gyermek endokrinológus, pajzsmirigy betegség, autoimmun betegség, cukorbetegség, hormonvizsgálat, növekedési zavar, elhízás, fogyás, magánrendelés, Székesfehérvár