Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermekneurológia

 • Gyermekneurológiai EEG vizsgálat leletezés nélkül 20 000 Ft 
  Kontroll (Dr. Farkas) 23 000 Ft 
  Kontroll 6 hónapon belül (Dr. Deák) 18 000 Ft 
  Kontroll 6 hónapon belül EEG kiértékeléssel (Dr. Deák) 23 000 Ft 
  Kontroll EEG kiértékeléssel (Dr. Farkas) 26 000 Ft 
  Konzultáció EEG kiértékeléssel (Dr. Farkas) 36 000 Ft 
  Vizsgálat (Dr. Deák) 25 000 Ft 
  Vizsgálat (Dr. Farkas) 31 000 Ft 
  Vizsgálat EEG kiértékeléssel (Dr. Deák) 30 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Az idegrendszeri betegségek a gyermek egész testének működésére hatással vannak. Az agy, a gerincvelő és az idegek működési zavarai sokszor komoly tüneteket okozhatnak. Az esetlegesen kialakuló idegrendszeri eltérések korai felismerése kulcsfontosságú. Gyermek neurológia rendelésünkön az újszülött kortól 18 éves korig várjuk a gyermekeket megnyugtató környezetben. Az anamnézis felvétele után csecsemőknél a fejlődésneurológiai vizsgálat következik, a későbbi életkorokban pedig a klasszikus neurológiai vizsgálat. Ezután kerülnek kijelölésre a további teendők: szükséges-e további vizsgálat, hogyan történik a gyermek gondozása.Megválaszoljuk a szülő kérdéseit, tanácsokkal látjuk el, csecsemőkorban megtanítjuk a szülőknek a rendszeresen végzendő gyakorlatokat.

Szükség esetén helyben elvégezhetők a következő vizsgálatok: 

EEG (elektroenkefalográfia)
Az agy elektromos tevékenységeit vizsgálja. Gyermekek esetében a visszatérő fejfájás mellett, gyakori tünet lehet a lázzal vagy láz nélkül járó görcsállapot, izomgyengeség, járászavar, megkésett mozgásfejlődés, tic-betegség, izomtónus eloszlási zavar.

ENG (elektroneurográfia)
A környéki idegek vezetési sebességéről, azok állapotáról ad felvilágosítást a vizsgált területen. Elsősorban az izomgyulladással járó kórképek esetén, az idegregeneráció fokának meghatározására, illetve különböző akut vagy krónikus betegségek megkülönböztetése esetén végzik a szakemberek.

EMG (elektromyográfia) 
A vizsgálat során a vizsgáló orvos elsősorban a vázizmok motoros egységeinek állapotáról gyűjt információkat. Az eljárás többek között a különböző eredetű bénulások, izomsorvadások vizsgálatára, gerincvelői mozgató idegsejtek betegségének kimutatására, izomgyulladással járó kórképek megállapítására alkalmas.

Amennyiben további szakorvosi vizsgálatok szükségesek, azokat intézményünkön belül megszervezzük. Ha a panasz hátterében pszichológiai jellegű probléma állhat vagy fejlesztés szükséges, a megfelelő szakemberhez irányítjuk a családot.

Milyen esetekben keressük fel a gyermekneurológust?

 • koraszülöttség, a születés kapcsán fellépő komplikációk, 

 • az átlagostól eltérő tempójú pszichomotoros fejlődés, 

 • epilepszia-gyanús rosszullétek,

 • fejfájás,

 • szédülés,

 • járászavar,

 • étkezési zavar,

 • ügyetlen mozgás, 

 • tanulási, figyelmi problémák,

 • stressz

 

#gyermekneurológia, gyermekneurológus, epilepszia vizsgálat, EEG vizsgálat, fejfájás ambulancia, szédülés, fejlődésneurológia, mozgásfejlődés, ADHD, autizmus, viselkedészavar, magánrendelés, Székesfehérvár