Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyermekszemészet

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció 23 000 Ft 
    Szemészeti vizsgálat - 1 hónapon belüli kontroll 20 000 Ft 

    Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

A gyermekek látásellenőrzése az egyik legfontosabb szemészeti feladat. A gyermek szeme még javítható, időben történő felismeréssel és megfelelő terápiával megelőzhető a látáscsökkenés. A kancsalság és a következményes tompalátás kialakulásában komoly kockázati tényezőt jelent a fénytörési hiba, ennek korai felismerése, meghatározása a gyermekszemészet alapvető feladata. Ennek nyomán megelőzhetőek akár a magatartásbeli és tanulási problémák is. Az a gyermek, aki nem lát jól, vagy az idegrendszerét terheli túl azért, hogy élesen lásson, nem fog tudni úgy teljesíteni, ahogy az elvárható lenne.

A gyermekek szemészeti szakvizsgálata eltér a felnőttek vizsgálatától. Az sem probléma, ha a gyermek még nem tud beszélni. A kancsalsága, dioptria hibája ekkor is korrekten megállapítható. Rendelőnkben speciálisan kisgyermekek vizsgálatára kifejlesztett készülékek is rendelkezésre állnak. A gyermek a szülő biztonságos közelében, ölében ülve maradhat.

Mikor keressük fel a gyermekszemészetet?

  • 3 éves korban szintén a kancsalság, tompalátás szűrése miatt abban az esetben is, ha nincsen és a gyermeken sem látható semmilyen jel (kancsalít, közelről nézi a mesekönyvet, tv-t, sokat fáj a feje)

  • Iskolába kerülés előtt ajánlott részt venni szűrővizsgálaton, hiszen ebben a korban még megjavítható, korrigálható a tompalátó szem.

  • Illetve bármilyen életkorban, amikor a gyermek bármilyen szemészeti panaszt jelez a szülők felé, vagy főként tanulási nehézségek, magatartás zavarok, fejfájás esetén.

Keresse fel székesfehérvári Központunk szemészéti szakrendelését, ahol Csutáné dr. Hámori Anikó 3 éves kortól fogadja a gyermekeket. 

 

# gyermekszemészet, gyermekszemész, rövidlátás, távollátás, kancsalság, kontaktlencse, szemüveg felírás, szemvizsgálat, dioptria, fejfájás, szédülés, szemszárazság, magánrendelés, Székesfehérvár