Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyógypedagógia

 • Kontroll (1 éven belül) 20 000 Ft 
  Konzultáció 18 év alatt 30 000 Ft 
  Konzultáció 18 év felett 40 000 Ft 
  Konzultáció 2. alkalom 38 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Minden életkorban adódhatnak fejlődési nehézségek az emberek életében. Számos olyan család van, ahol a gyermek elakadt a kommunikáció, az együttműködés, a figyelem, a beszéd, a mindennapi tevékenységek képességének elsajátítási folyamatában. Célunk kideríteni, hogy mi lehet az elmaradás hátterében, mivel lehet a fejlődést megtámogatni, illetve, hogy lehet kiegészíteni az eddig elért fejlesztések palettáját. Mivel a gyermekek ellátására jól kialakult intézményrendszer áll rendelkezésre, szeretnénk a hálózatba úgy beilleszkedni, mint egy puzzle új darabja, hogy építsünk arra a fejlesztésre, ami már történik vagy történt korábban a rászoruló gyerekekkel, és folytassuk is azt olyan ellátásformákkal, amelyek eddig hiányoztak. Egyben a hozzátartozóknak is igyekszünk segíteni abban, hogy minél több információval rendelkezzenek a mindennapi élet sajátos problémáinak megoldásában.

Autizmus kivizsgálás

Az autizmus jeleit sok esetben már hároméves kor előtt fel lehet ismerni, de adódhatnak olyan problémák is, amelyek esetleg csak később mutatkoznak meg. A vizsgálatokhoz központunkban speciális autizmus diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre. Változatos körben alakítjuk, fejlesztjük a szolgáltatásainkat. Az autizmus szakértő gyógypedagógus a többi szakemberrel – logopédus, TSMT terapeuta, pszichológus – teamként együttműködve felméri a fejlettségi profilt, szociális érettség vizsgálatot, figyelem és grafomotoros vizsgálatot, IQ vizsgálatot, szükség szerint autizmus irányú speciális vizsgálatot végez. Ahány történet, annyi féle megoldás szükségessége merülhet fel. Célunk, hogy a környezet képessé váljon „rosszaság” helyett a társas megértés hiányosságának tekinteni az autizmusból eredő viselkedési tüneteket. Megismertetünk sokszor egészen egyszerű támogató technikákat, amelyekkel a konfliktusok fokozása helyett a problémákat segítőkész megoldásokkal kezelhetik, s az már nagy siker minden érintett számára, mert az maga az elfogadás. A szülők és a szakemberek együttműködése javíthatja az autizmussal élő gyermek mindennapi életben szükséges önállóságát, kommunikációs és társas készségeit a családi béke megteremtése mellett. Számítunk olyan családok jelentkezésére is, akiknek csak egy máshol kapott diagnózis újra gondolására, vagy egy korábban megismert fejlesztési stratégia tovább gondolására, esetleg valamilyen kiegészítésére van szüksége. Központunk szakemberei a gyermekek mellett fiatal felnőttek terápiáját is vállalják.

Milyen jelek esetén forduljunk a gyermekkel autizmus szakértőhöz?

 • kerüli a kortársaival közös tevékenységeket, inkább félrevonul

 • szokatlanok, nem célirányosak a mozgásai (pl. „repked”)

 • különféle ingerekre szokatlanul reagál (pl. bizonyos hangokra befogja a fülét, túlzottan válogatós az étkezésben)

 • nem ismeri fel a veszélyeket

 • tiltakozik a változtatások ellen

 • késik a beszéde

 • szófogadatlannak tűnik

 • csak arról beszél, amiről ő szeretne

 • kevés dolog érdekli

 • nem ügyes az utánzásban

 • nem keresi a szemkontaktust

 

# gyógypedagógus, gyógypedagógia, viselkedészavar, ADHD, tanulási zavar, intelligencia teszt, iskolaérettségi vizsgálat, autizmus diagnosztika, ADI, ADOS, mozgásfejlesztés, fejlesztőközpont, magánrendelés, Székesfehérvár