Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Gyógypedagógia

 • Konzultáció 18 év felett (Prekop Csilla)
  (A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  25 000 Ft 
  Konzultáció 18 év alatt (Prekop Csilla)
  (A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  15 000 Ft 
  Konzultáció 2. alkalom (Prekop Csilla)
  (A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  38 000 Ft 
  Kontroll (1 éven belül) (Prekop Csilla)
  (A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  15 000 Ft 
  Vélemény (Prekop Csilla)
  (Az írásos vélemény kiadása a díjfizetést követő két héten belül történik. A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  15 000 Ft 
  ADHD szűrés (Prekop Csilla)
  (A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyről részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: https://mentahaz.hu/gyerek-szakrendelesek/gyogypedagogia )
  18 000 Ft 
  Gyógypedagógiai teszt (Prekop Csilla) 18 000 Ft 

  Árlistákban nem szerepel minden vizsgálatunk és szolgáltatásunk díja, a további részletekről munkatársaink tudnak felvilágosítást nyújtani a +36 (22) 500-300 telefonszámon.

Minden életkorban adódhatnak fejlődési nehézségek az emberek életében. Számos olyan család van, ahol a gyermek elakadt a kommunikáció, az együttműködés, a figyelem, a beszéd, a mindennapi tevékenységek képességének elsajátítási folyamatában. Célunk kideríteni, hogy mi lehet az elmaradás hátterében, mivel lehet a fejlődést megtámogatni, illetve, hogy lehet kiegészíteni az eddig elért fejlesztések palettáját. Mivel a gyermekek ellátására jól kialakult intézményrendszer áll rendelkezésre, szeretnénk a hálózatba úgy beilleszkedni, mint egy puzzle új darabja, hogy építsünk arra a fejlesztésre, ami már történik vagy történt korábban a rászoruló gyerekekkel, és folytassuk is azt olyan ellátásformákkal, amelyek eddig hiányoztak. Egyben a hozzátartozóknak is igyekszünk segíteni abban, hogy minél több információval rendelkezzenek a mindennapi élet sajátos problémáinak megoldásában.

Autizmus kivizsgálás

Az autizmus jeleit sok esetben már hároméves kor előtt fel lehet ismerni, de adódhatnak olyan problémák is, amelyek esetleg csak később mutatkoznak meg. A vizsgálatokhoz központunkban speciális autizmus diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre. Változatos körben alakítjuk, fejlesztjük a szolgáltatásainkat. Az autizmus szakértő gyógypedagógus a többi szakemberrel – logopédus, TSMT terapeuta, pszichológus – teamként együttműködve felméri a fejlettségi profilt, szociális érettség vizsgálatot, figyelem és grafomotoros vizsgálatot, IQ vizsgálatot, szükség szerint autizmus irányú speciális vizsgálatot végez. Ahány történet, annyi féle megoldás szükségessége merülhet fel. Célunk, hogy a környezet képessé váljon „rosszaság” helyett a társas megértés hiányosságának tekinteni az autizmusból eredő viselkedési tüneteket. Megismertetünk sokszor egészen egyszerű támogató technikákat, amelyekkel a konfliktusok fokozása helyett a problémákat segítőkész megoldásokkal kezelhetik, s az már nagy siker minden érintett számára, mert az maga az elfogadás. A szülők és a szakemberek együttműködése javíthatja az autizmussal élő gyermek mindennapi életben szükséges önállóságát, kommunikációs és társas készségeit a családi béke megteremtése mellett. Számítunk olyan családok jelentkezésére is, akiknek csak egy máshol kapott diagnózis újra gondolására, vagy egy korábban megismert fejlesztési stratégia tovább gondolására, esetleg valamilyen kiegészítésére van szüksége. Központunk szakemberei a gyermekek mellett fiatal felnőttek terápiáját is vállalják.

Milyen jelek esetén forduljunk a gyermekkel autizmus szakértőhöz?

 • kerüli a kortársaival közös tevékenységeket, inkább félrevonul

 • szokatlanok, nem célirányosak a mozgásai (pl. „repked”)

 • különféle ingerekre szokatlanul reagál (pl. bizonyos hangokra befogja a fülét, túlzottan válogatós az étkezésben)

 • nem ismeri fel a veszélyeket

 • tiltakozik a változtatások ellen

 • késik a beszéde

 • szófogadatlannak tűnik

 • csak arról beszél, amiről ő szeretne

 • kevés dolog érdekli

 • nem ügyes az utánzásban

 • nem keresi a szemkontaktust

 

Gyógypedagógia, gyermekpszichológia

Pszichológiai, gyógypedagógiai, pszichopedagógiai vizsgálatok, tesztek, felmérések segítségével állunk a szülők rendelkezésére a viselkedésproblémákkal, életvezetési nehézségekkel, autizmus spektrumzavarral élők és a tanulásban akadályozott gyermekek fejlesztésében. A komplex gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás során egyéni igényekhez és szükségletekhez igazodunk.

Az autizmus specifikus gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás szintén egyéni igényekhez és szükségletekhez igazodva történik, kisgyermekek, serdülők és felnőttek számára egyaránt. 

Gyógypedagógiai és pszichológiai, nevelési, fejlesztési tanácsokkal állunk a szülők rendelkezésére. A konzultációk során többek között életvezetési nehézségek, fejlődési elakadások, tanulási nehézségek és zavarok, illetve intellektuális képességzavar esetén is szakszerű segítséget nyújtunk.

Az alábbiak fejlesztését végezzük a terápiák során:

 • iskolai készségek, képességek

 • figyelem, emlékezet

 • társas kommunikációs készségek

 • beszéd, beszédmegértés, beszédhasználat

 • gondolkodás, tanulási készségek

 • rugalmas viselkedésszervezés, alkalmazkodási készségek 

 • önállóság, önszervezés, önismeret

 • általános értelmi készségek

 • finommotorika, grafomotorika

Vizsgálatok:

 • Autizmus specifikus vizsgálatok (ADOS, ADI-R, SCQ) 

 • Intellektus felmérése

 • Szociális készségek feltérképezése

 • Szülői interjú 

 • Részképességek vizsgálata

 • Tanulási képességek vizsgálata

 • Figyelem vizsgálata

 

A gyógypedagógiai szolgáltatások díja előre utalással térítendő, melyet legkésőbb az időpontot megelőző 3 munkappal kérünk kiegyenlíteni. A konzultáció során igénybe vett további szolgáltatások díja (teszt, javaslat) a helyszínen külön rendezendő. Az időpont lemondására illetve módosítására legkésőbb a vizsgálatot megelőző 48 órával van lehetőség. Időn túli lemondás esetén a konzultációs díj visszatérítésére, illetve pótidőpont kérésére nincs lehetőség. 

A gyógypedagógiai konzultációra történő időpont foglalásakor a számlakiállításához szükséges adatok előzetesen bekérésre kerülnek. A számlát e-mailen megküldjük pácienseink részére, a vizsgálathoz szükséges előzetes formanyomtatványokkal együtt. Szakemberünk kérése, hogy az anamnézis pontos felállítása érdekében, a páciens valamennyi előzmény leletét fénymásolatban, nyomtatott formában legyenek szívesek magukkal hozni a konzultációra, az általunk megküldött, kitöltött dokumentációkkal együtt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a leletek helyszíni nyomtatása, másolása díjköteles szolgáltatás, melyet térítés ellenében van lehetőség igénybe venni 2500 Ft/5 oldal áron.

 

# gyógypedagógus, gyógypedagógia, viselkedészavar, ADHD, tanulási zavar, intelligencia teszt, iskolaérettségi vizsgálat, autizmus diagnosztika, ADI, ADOS, mozgásfejlesztés, fejlesztőközpont, magánrendelés, Székesfehérvár