Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

10 pont, amiért érdemes kihasználni a zöldbab szezont

10 pont, amiért érdemes kihasználni a zöldbab szezont

 

✅1. K-vitaminban gazdag, ami kifejezetten jó hatással van a várandós nőkre, mivel megakadályozza a magzatnál a velőcső elzáródási rendellenesség kialakulását.
✅2. A benne található C-vitamin kitűnő antioxidáns-forrás, amely visszaszorítja a szabadgyökök működését. A szabadgyökök rákokozó anyagok.
✅3. A friss zöldbab nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ezenkívül a zöldbabnak alacsony a nátrium, a telített zsírsav és a koleszterol tartalma.
✅4. A zöldbab gazdag rostokban, amelyek kifejezetten jó hatással vannak az egészségre. Az emésztési gondok például rostos anyagok fogyasztásával kezelhetőek.
✅5. A zöldbab folsavat tartalmaz, amely a sejtosztódásért és a DNS szintéziséért felel. A folsavban gazdag táplálék jó hatással van a várandós nőkre a fogamzást megelőző időszakban és a terhesség alatt.
✅6. Az olyan vitaminok, mint a niacin és a tiamin megakadályozzák a szervezetben a fertőzések megtelepedését.
✅7. A zöldbabban lévő kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést.
✅8. A zöldbabban található kálium szabályozza a vérnyomást és megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
✅9. A zöldbabban lévő A-vitamin segít az antioxidánsok előállításában és olyan vegyületeket hoz létre, amelyek gátolják az öregedési folyamatot.
✅10. A benne található mangán felveszi a harcot a szabadgyökökkel, mivel az antioxidánsok kiegészítő anyaga. Így a szervezet fitt és egészséges marad.

Mindezeken felül:

A zöldbabban jelentős mennyiségű antioxidáns található, a szív- és érrendszerre is jó hatással van. Ezenkívül gazdag omega-3 zsírokban is, valamint a benne lévő karotinoidok és flavonoidok gyulladásgátló hatásúak.

Dietetikai tanácsokért forduljon András Kitti vagy Mészárosné Jaskó Enikő kollégáinkhoz bizalommal!

Elérhetőség: 06305343121

További értékes információkért pedig, kövesse oldalunkat! 

Köszönjük, ha megosztja!