Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Mi az az aspirációs citológia?

 Mi az az aspirációs citológia?

Ez az egyik legmodernebb eszköz, mely a sejtek vizsgálatával foglalkozik.
Ez a technológia ma már elengedhetetlen a daganatok kivizsgálásakor, ezen felül pedig, a már kezelt daganatos betegek nyomonkövetésére is szolgál.

Mentaházunk központjában elérhető az ultrahang vezérelt pajzsmirigy aspirációs citológia, melyet kiváló radiológusunk, Dr. Takács Imre végez.

Ezen technológia segítségével a bizonytalan, illetve rosszindulatú megjelenést mutató eltérésekről pontosabb véleményt tudunk alkotni.

 Az eljárás folyamatos ultrahang kontroll mellett történik, ami lehetővé teszi a mintavételre legalkalmasabb pont kiválasztását.

 Az aspiráció előtt a kérdéses régió egyszerű bőrfertőtlenítéssel előkészíthető és a csupán tűszúrásnyi seb, minimális fájdalmat okoz (Ez egy egyszerű tapasszal ellátható.)

 Maga a folyamat néhány percet vesz igénybe és nem igényel jelentősebb előkészületeket az Ön részéről, illetve a szedett gyógyszereit sem kell elhagynia.

 A mintavétel során nyert anyagból keneteket készítünk, melyet pathológus értékel. Ezt követően már lehet következtetni arra, hogy rosszindulatú, vagy jóindulatú elváltozásról van-e szó.

/ A szövettani vizsgálat eredménye pár napon belül átvehető Központunkban, vagy továbbítjuk az Ön által megadott elérhetőségre./

A fenti eljárás segít, hogy Önnek a legmegfelelőbb kezelést tervezhesse és választhassa ki szakorvosunk, Dr. Takács Imre.

További információt a linkre kattintva talál
https://mentahaz.hu/szakrendelesek/felnott-szakrendelesek/pajzsmirigy-aspiracios-citologia

Forduljanak bizalommal Mentaházunkhoz és kiváló orvosi gárdánkhoz! 

Bejelentkezés esetén, hívják az alábbi számot
+36 30 534 31 21