Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Új szakrendelés: ENG EMG

Új szakrendelés: ENG  EMG

Bejelentkezés: 06305343121

"1997 óta dolgozom neurológusként,  specialitásom a neurofiziológia. Rendszeresen végzek neurofiziológiai méréseket az idegsebészeti műtétek alatt illetve  ENG vizsgálatokat az ambuláns betegek számára . Nagy gyakorlatot szereztem a degeneratív  gerincbetegek gyógyításában és az idegi fájdalom kezelésében.

A leggyakoribb panaszok, amikkel hozzám fordulhatnak:

Fejfájás-migrén, derékfájdalom, végtag zsibbadása vagy gyengesége, járászavar, krónikus fájdalom, látászavar"

ENG vizsgálat – elektroneurográfia

Az ENG - elektroneurográfiás vizsgálat azt mutatja meg, hogy a vizsgált területen a környéki idegek mennyire épek, tehát megfelelően látják-e el feladatukat? A vizsgálat során a készülék speciális elektródái a bőrfelszínre kerülnek felhelyezésre, majd a vizsgált idegpályák mentén elektromos stimulációt végzünk. Az elektródák alkalmasak arra, hogy meghatározzák az impulzus sebességét. Ha a vizsgált szakaszon a jel lassabbá, vagy gyengébbé válik, akkor a vizsgáló orvos meg tudja határozni, hogy pontosan mely területet érinti az idegsérülés.  

A vizsgálati módszer többek között alkalmas az alábbi betegségek igazolására:

  • alagút szindrómák
  • perifériás neuropátiák
  • ideg-izom átmenet betegségek
  • ideggyök károsodások

EMG vizsgálat – elektromyográfia

Az EMG, elektromyográfia vizsgálat során a vizsgáló orvos az izmokról és az azokat ellátó idegek elektromos működéséről gyűjt információkat, úgy, hogy egy tűelektródát vezet a vizsgálattal érintett izmokba. Az eredmény legtöbbször az ENG vizsgálattal együtt értékelhető.

Forduljon hozzám bizalommal!