Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Gyakori kérdések

Hogyan készüljek az ultrahang vizsgálatra?

A vizsgálatnál a hasat kell szabaddá tenni, tehát célszerű úgy öltözni, hogy a mell alatti terület egészen a csípőig könnyen szabaddá tehető legyen.
Obstipáló (szorulásos) betegeknél célszerű a beleket akár hashajtóval is kiüríteni. Lehetőleg a vizsgálat előtt 4-6 órával ne fogyasszunk szilárd, vagy olyan ételt, folyadékot, ami összehúzódásra készteti az epehólyagot (pl. csokoládé, tojás, vaj). Ne fogyasszunk szénsavas italokat, amik "gázosítják" a gyomrot és a beleket! Lehet fogyasztani tiszta vizet és kívánatos, hogy a húgyhólyag ne legyen üres, mert a kismedencei szerveket (méh, petefészek, prosztata, stb.) cask így lehet vizsgálni.

Hogyan készüljek urológiai vizsgálatra?

A rendelőbe lépés előtt érdemes a vizeletet tartogatni, mivel így a húgyhólyag ultrahanggal megtekinthetővé válik, valamint a vizeletürítés és a vizelet maga is vizsgálhatóvá válik.
A korábbi orvosi (urológiai és nem urológiai) papírjainkat hozzuk magunkkal, készítsünk listát az aktuálisan szedett gyógyszereinkről, és említsük meg az esetleges gyógyszerérzékenységünket. A családban elforduló nagyobb urológiai betegség említése mellett gyógyszerszedését igénylő korábbi és jelenlegi kórképeinket és műtéteinket feltétlenül említsük meg urológusunknak.

Káros-e az ultrahang?

Nem. Az UH vizsgálat teljesen veszélytelen. Akárhányszor megismételhető, nincs sugárzás, és más egyéb káros hatása. Fájdalommentes, egyszerűen kivitelezhető.

Mikor kérjünk ultrahang vizsgálatot?

  • 40 év fölött szűrővizsgálat jelleggel évente egyszer. (Teljesen panasz- és tünetmentes esetben is lehetnek vese, vagy epekövek, esetleg daganatos elváltozások, amelyeknél nem mindegy, hogy mikor kerülnek felismerésre.)
  • hasi panaszok esetén az elsőként választandó vizsgálat az ultrahang
  • ismert epekő, vagy vesekő által okozott görcsök, gyakori vizelési inger, véres vizelet
  • ismert cystás elváltozások (vese, máj, hasnyálmirigy) kontroll alatt tartása
  • régebbi daganatos megbetegedés esetén esetleges kiújulás idejében történő észrevételére
  • alhasi panaszok esetén (pl. fájdalom, rendellenes vérzés, férfiaknál vizelés problémák)
  • mozgásszervi fájdalmak kisugárzása esetén is ki kell zárni esetleges hasi betegség fennállását

Hogyan tudok bejelentkezni?

Rendelőnk előjegyzés alapján működik.
Telefonon: 06 22 500 300 vagy 06 30 534 3121 telefonszámokon.
Személyesen: Hétköznap délutánonként a Nagy László utcai rendelőnkben.

Tudok egészségpénztár kártyával fizetni?

Igen, Központunk szerződésben áll a legnagyobb egészségpénztárakkal, amelyeket megtalál az Egészségpénztárak almenüponton belül.

Csak hétköznapokon vannak nyitva?

Szakorvosi rendeléseinkre hétköznap délutánonként tudnak bejelentkezni, terápiás kezeléseinken hétvégén is rendelkezésükre állunk.

Szűrővizsgálatokat is készítenek?

Negyedévente szervezünk már meglévő, illetve leendő pácienseink számára szűrőnapot. Ezen a napon kedvezményesen, illetve ingyenesen vehetők igénybe vizsgálataink. Utóbbi szűrőnapunk programját megtekintheti az Akciók menüpont alatt.