Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Dr. Bauer Zita

Dr. Bauer Zita

Általános orvosi diplomámat 1994-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem, azóta a Fejér Megyei Szent György Kórház Csecsemő-és Gyermekosztályán dolgozom, jelenleg a gyermeksürgősségi ambulancia részleg vezető főorvosa vagyok.

A csecsemő-és gyermekgyógyászat szakvizsgát követően a gyermekkori légúti betegségek irányában kezdtem képezni magam, gyermektüdőgyógyászat szakvizsgámat 2005 –ben tettem le. 2007 óta általános gyermekgyógyászati tevékenységem mellett gyermekallergológiai-, pulmonológiai szakrendelést is végzek.

Három gyermek édesanyjaként átérzem a szülők gyermekükkel kapcsolatos problémáit, ismerem azt az érzést, hogy egy anya mindent szeretne megtenni gyermekéért.

Visszatérő gyermekkori légúti betegségek, elhúzódó köhögés, gyakori zihálás, fulladás allergiás betegségek kivizsgálása, kezelése a célom. Szénanáthás, asztmás, egyéb allergiás betegségek kivizsgálását (ételallergia, csalánkiütés, ekcéma), kezelését vállalom. Allergia oki kezelésére van lehetőség immunterápiával. Szakorvosi javaslatot állítok ki.

A kivizsgálás során törekszem a gyermeknél a kevésbé fájdalmas, egyszerűen kivitelezhető vizsgálati módszereket előnyben részesíteni. Ilyen az allergiás bőrpróba és a légzésfunkciós vizsgálat is. Szükség esetén további vizsgálatok megszervezésére is van lehetőség.

A betegekkel történő részletes beszélgetés, a gyógyszerhasználat megtanítása, életmódbeli tanácsok adása is fontos része munkánknak, hiszen ez nélkülözhetetlen a sikeres kezelés eléréséhez.
 


Szakrendelések:

Csecsemő- és gyermekgyógyászat | Gyermekpulmonológia