Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Dr. Dömötör Mária

Dr. Dömötör Mária

Hematológus főorvos

Tanulmányaimat a SOTE Általános Orvosi Karán végeztem, ezután belgyógyászati és haematológiai szakvizsgát tettem. Jelenleg a Fejér Megyei Szent György Kórház haematológiai osztályán dolgozom. Főbb szakterületeim az onkohaematológia, a haemostaseológia illetve a transzfúziológia. Kiemelt érdeklődési körömbe tartozik a haemosztázis, thrombophilia, aferezis, onkohaematológiai betegek psychés támogatása, a betegek holisztikus szemléletű gyógyítása.

Rendelésemen elsősorban vérképzőszervi betegségekkel foglalkozom:

- Tartós labor- vagy vérképeltérések (vérszegénység, csökkent sejtszámok) vagy épp ellenkezőleg sejtszaporulatok kivizsgálása, laboreltérések értékelése, további teendők tervezése. 

- Tartósan fennálló nyirokcsomók vagy lépmegnagyobbodás kivizsgálása.

- Véralvadással kapcsolatos tünetek panaszok, akár vérzékenység, akár a fokozott véralvadás (trombózishajlam) kivizsgálása. Utóbbi kapcsolatban lehet vetéléssel vagy koraszüléssel, emiatt ilyen esetekben szükséges tovább vizsgálni. Igazolt eltérés esetén terápiás javaslat a megelőzésre.

- Konzultáció bármely okból szedett véralvadásgátló-kezelés módjáról és fenntartásának idejéről, beleérte a heparinnal, K-vitamingátlókkal vagy új típusú véralvadásgátlókkal történő kezelések. Ha szükséges, laborkontroll.   

- A betegek holisztikus jellegű, támogató gondozása krónikus belgyógyászati kórképekben is, akár csak laboreltérések magyarázata vagy teendők tervezése.


Szakrendelések:

Hematológia