Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

Dr. József Ildikó

Dr. József Ildikó

1992-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. 1997-ben belgyógyászatból, 2002-ben endokrinológiából tettem szakvizsgát. 2000-ben szereztem meg a Magyar Diabétesz Társaság diabetológus orvosa minősítést.1993 óta dolgozom a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II.sz. Belgyógyászati osztályán.

1997 óta veszek részt a Diabetológiai Szakrendelés munkájában, 2000 óta vezető diabetológusként. Szakrendelésünk a Magyar Diabétesz Társaság által akkreditált pumpa és szenzor centrum, valamint terhességi diabétesz szakellátóhely. Foglalkozom az 1-es és 2-es típusú diabeteszes betegekkel, az 1-es típusú diabeteszes betegek pumpakezelésével, a folyamatos vércukormérő szenzort viselő betegekkel, a terhesség alatt megjelenő diabeteszes kismamák és a már terhesség előtt diagnosztizált 1-es és 2-es típusú betegek prekoncepcionális és terhesség alatti gondozásával.

2002 óta veszek részt az endokrinológia szakrendelés munkájában. Érdeklődési köröm a göbös pajzsmirigybetegségek kivizsgálása és gondozása, a pajzsmirigyműködés zavarai (alul-vagy túlműködés), a petefészek működési zavarai (pl. PCOS), termékenységet befolyásoló hormonzavarok (pl. inzulinrezisztencia). Az elhízás, a csontritkulás és a magas vérnyomás hátterében is fontos kivizsgálni az esetleges hormonzavarokat.

2015-ben obezitológia licence vizsgát szereztem. Az obezitológiai rendelésen sor kerül az elhízás okainak felderítésére (belgyógyászati, endokrinológiai, laborvizsgálatok), a társbetegségek felderítésére és kezelésére, az életmódterápia meghatározására ( táplálkozási tanácsadás dietetikus bevonásával), szükség esetén gyógyszeres kezelés bevezetésére vagy extrém elhízás esetén műtéti indikáció felállítására.


Szakrendelések:

Diabetológia | Endokrinológia | Lipidológia | Obezitológia