Hétfő-Péntek: 7:00-20:30, Szombat: 9:00-13:00

István Enikő

István Enikő

Gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat 2019-ben szereztem meg a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központjában. Jelenleg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban dolgozom főállásban.

Korábbi munkáim során lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni ortopédiai, neurológiai, traumatológiai, reumatológiai és kardiológiai eredetű panaszok fizioterápiájában egyaránt.  Igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni a hozzám fordulókat, legyen szó akut vagy akár krónikus panaszról, serülésről, fájdalomról. A különböző gerinc eredetű problémák kezelése szintén közel került hozzám tanulmányaim, eddigi munkáim során. A McKenzie módszer alkalmazásával segítem a gerinc- és a végtagfájdalommal küzdő fiatalokat és felnőtteket.

Annak érdekében, hogy minél több irányból tudjam megközelíteni és támogatni a gyógyulási folyamatokat különféle manuális terápiákat is szívesen alkalmazok a kezelések részeként. Ezek közé tartoznak a fasciakezelési illetve az ízületi és lágyrész mobilizációs technikák. Kiegészítésként pedig kinesiotape vagy dynamic tape felhelyezésével is növelhető a terápia hatékonysága.

Komplexitása révén a gyógytorna segítségként szolgálhat (a teljesség igénye nélkül) számtalan mozgásszervi megbetegedésben, legyen szó akut vagy degeneratív elváltozásokról (pl.: csípő-, és térdízületi kopásokról), gerincsérvről, nyak-, hát- vagy derékfájdalommal járó gerincproblémákról, tartási rendellenességekről, csontritkulásról, baleseteket és sportsérülések utáni állapotról. Műtéteket megelőző időszakban felkészülés céljából vagy azt követően a beszűkült tartományú és fájdalmas ízületi mozgások javítására és a fájdalom csökkentésére szintén kiváló segítség (pl. csonttörések, ínszalagszakadások, csípő- és térdprotézis műtétek). Mindezek mellet preventív célzattal is érdemes a gyógytornát választani a jobb életminőség elérése és fenntartása érdekében.

Igyekszem továbbképzéseken való részvétellel folyamatosan gyarapítani a megszerzett tudásomat, annak érdekében, hogy a lehető legfelkészültebb lehessek.

Bizalommal fordulhat hozzám mindenki, aki gyógyulni, mozogni szeretne.

Továbbképzéseim:

  • fitmummy® posztnatális tréner

  • McKenzie féle Mechanikai Diagnózis és Terápia a Lumbális Gerincen ("A" kurzus)

  • Manuális fasciakezelési technikák

  • K-ACTIVE-TAPING-Terápia MasterClass 1. rész

  • SMR System

  • Dynamic Tape- "Bevezetés a Biomechanikai-Dinamikus Taping Módszertanába"

  • Ízületi és lágyrész mobilizáció Dr. Terrier szerint I-II.


Szakrendelések:

Gyermek gyógytorna | Gyógytorna