Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Gasztroenterológia

A gasztroenterológia szakterülete az emésztőrendszer– szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, hasnyálmirigy, máj és epe – betegségeivel foglalkozik. Gasztroenterológus szakorvoshoz kell fordulni abban az esetben, ha bármilyen emésztéssel vagy emésztőszervekkel kapcsolatos panasz tapasztalható. Ezek lehetnek enyhébbek (gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés, enyhe hasi fájdalom, fokozott bélkorgás, rossz szájszag, étkezés utáni teltségérzés), de lehetnek súlyosabb tünetek is (hirtelen fogyás, nyelési zavar, hányás, erős hasi fájdalom, fekete vagy véres széklet, vashiányos vérszegénység, stb.). A páciensek diagnosztizálását több vizsgálat előzi meg, ezek fajtája függ a panaszoktól és a kórelőzményektől. Az anamnézis felállításának első lépése, hogy a szakorvos részletesen kikérdezi a pácienst a panaszairól és egy általános belgyógyászati vizsgálatot végez.

Magán gasztroenterológia Székesfehérváron a Mentaház magánorvosi központban, ahol gasztroenterológiai probléma esetén bizalommal fordulhat szakorvosainkhoz.

Lehetőség van az alábbi vizsgálatok elvégzésére:

  • A vér, a vizelet és a széklet laboratóriumi vizsgálata

  • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat

  • Speciális tesztek elvégzése, pl: ételintolerancia vizsgálat, székletvér kimutatása

Amennyiben szükséges, akkor megszervezzük a felső- és alsó tápcsatorna, valamint az epeút-hasnyálmirigy rendszer endoszkópos, tükrözéses vizsgálatát is, illetve a CT és MR vizsgálatokat.