Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Ultrahang vezérelt pajzsmirigy aspirációs citológia

A pajzsmirigy göbök aspirációs mintavételének fő célja,  hogy a kivizsgálás során bizonytalan, illetve rosszindulatú megjelenést mutató eltérésekről pontosabb véleményt tudjunk mondani. 

A beavatkozás során ultrahanggal végzett áttekintést követően, a kiválasztott célpontból, vérvételnél nem nagyobb szúrással nyerünk mintát.  Az eljárás folyamatos ultrahang kontroll mellett történik, ez pedig lehetővé teszi a mintavételre legalkalmasabb pont kiválasztását. Az aspiráció előtt a kérdéses régió egyszerű bőrfertőtlenítéssel előkészíthető. A beavatkozás minimális fájdalommal jár és a csupán tűszúrásnyi seb egyszerű tapasszal ellátható. 

Maga a folyamat néhány percet vesz igénybe. Az aspiráció nem igényel a páciens részéről jelentősebb előkészületet, vagy a szedett gyógyszerek elhagyását. Egyszerű járóbeteg ellátásban megoldható.

A mintavétel során nyert anyagból keneteket készítünk, melyet pathológus értékel. A feldolgozást követően következtetni lehet arra, hogy rosszindulatú, vagy jóindulatú elváltozásról van-e szó. Bizonytalan eredmény esetén az aspiráció egyszerűen megismételhető. 

A fenti eljárás megkönnyíti a kezelőorvosnak a páciens számára legmegfelelőbb kezelés megtervezését és kiválasztását.

 

Fontosnak tarjuk kiemelni, hogy a vizsgálat elvégzését orvosi szakvélemény, vagy orvosi javaslat alapján ajánljuk elvégezni. A fenti eljárás megkönnyíti a kezelőorvosnak a páciens számára legmegfelelőbb kezelés megtervezését és kiválasztását. A szövettani vizsgálat eredménye pár napon belül átvehető Központunkban, vagy továbbítjuk az Ön által megadott elérhetőségekre.

Aspirációs citológia vizsgálat Székesfehérváron a Mentaházban. Forduljon hozzánk bizalommal!