Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Proktológiai, sebészet szakrendelés Dr. Jachymczyk György sebész, proktológus főorvos

Bemutatkozás

1987-ben szereztem  diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta dolgozom a székesfehérvári kórházban. 1991-ben szakvizsgáztam sebészetből jeles eredménnyel. 1993-94-ben Budapesten Prof Dr. Ritter Lászlótól tanultam a proctológiát. Ezt követően elindítottam a megye első proctológiai rendelését. A kórházban először én végeztem  PPH ( körvarrógépes ) és DGHAL ( ultrahang vezérelt ) típusú aranyérműtétet. 

 

Mivel foglalkozik a proktológia, milyen panaszokkal keressék fel a proktológiai szakrendelésünket?

A proktológiai szakterület az általános sebészeten belül a végbél, a gát és a kismedence betegségeivel foglalkozik. Ezek közül is leggyakoribb az aranyér betegség, vagy aranyeresség. Szinte minden életkorban előfordul, de általánosságban elmondható, hogy a panaszok 40 éves kor felett jelentkeznek gyakrabban, az 50-60 éves korosztályban pedig szinte minden második személynél okozott ez problémát az élete során. 

Az aranyér tünetei:

Az aranyeresség egyik leggyakrabban előforduló tünete a székelés közben érzett fájdalom és viszketés esetleg kisebb vérzés, tapintható kitüremkedés. A kezeletlen aranyér súlyos szövődményekkel is járhat, például:

  • trombózis

  • vérzés, vérszegénység

  • gyulladás

  • fertőződés, vérmérgezés

Mint minden betegségnél, itt is nagyon fontos a korai felismerés és a kezelés megkezdése. Az orvos elsődleges feladata a rosszindulatú daganat kizárása. A régóta alkalmazott gyógyszeres hatóanyagok, kezelések nagyon hatékonyak a probléma megoldására. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor a műtéti beavatkozás elkerülésére elérhetőek egyéb fájdalommentes kezelések is, például gumigyűrű ligatura, vagy kisebb aranyerek esetében a lézeres beavatkozások. 

Hogyan történik a vizsgálat?

A kezelőorvos alaposan feltárja a kórelőzményt, a családi anamnézist és a konzultációt követően sor kerül a proktológiai vizsgálatra, ami a legtöbb esetben nem okoz fájdalmat. A panaszos terület feltárása során a végbélnyíláson át egy erre a célra kifejlesztett egyszer használatos eszközt, anoszkópot, vagy rektoszkópot vezetünk be, melynek segítségével megvizsgáljuk a végbél illetve a végbélnyílás területét és elvégezzük a szükséges beavatkozásokat, kezeléseket. 

Székesfehérvári magánorvosi központunkban széleskörű ellátás nyújtunk proktológiai szakrendelésünkön. A szakorvosi vizsgálat mellett ultrahangos és laborvizsgálatok is rendelkezésre állnak.