Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Fájdalommentes vérvétel a hét minden munkanapján

Időpontok

Tekintettel a koronavírus miatt kialakul helyzetre, kibővítettük a vérvételi lehetőségeinket, délelőttönként hétfőtől - szombatig tudunk vérvételt tartani, ahová előzetes bejelentkezés szükséges a 06305343121 telefonszámon.    

Csecsemő és gyermek vérvétel esetén, kérjük előre egyeztessenek vérvételi napot telefonon vagy személyesen a recepción.

TEENDŐ vérvételel előtt: Vízfogyasztás (kb. 0,5 liter)

Miért nálunk?

Gyors és pontos laborvizsgálat

Teljeskörű laborvizsgálat Székesfehérváron, helyszíni vérvétel, bejelentkezés várakozás és beutaló nélkül, a hét minden munkanapján.

Eredményközlés akár 24 órán belül.

Laboreredmények elektronikusan vagy, postai úton való kiküldése, illetve személyes átvétele lehetséges.

Fájdalommentes vérvétel

Központunkban Önnek vagy gyermekének lehetősége van érzéstelenítő krémet kérni mintavétel előtt, így a vérvételt valóban fájdalommentessé tehetjük. A krém – amelyet egészen csecsemőkortól alkalmazhatunk – 1 óra alatt fejti ki hatását. Ez idő leteltével kb. 5-6 mm mélységben érzéketlenné válik a kezelt bőrfelület.

Beutaló nélkül

Ha Ön speciális vizsgálatokra kíváncsi vagy nem szeretne hónapokat várni, amíg egy szakrendelésre időpontot kap beutaló kiállítására, akkor térítés ellenében lehetőség van bármilyen laborvizsgálat elvégzésére anélkül, hogy orvosi beutalóval érkezne. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon háziorvosával vagy szakorvosával mintavétel előtt, hogy az Ön számára leginkább megfelelő vizsgálatot kiválaszthassuk.


Kihez fordulhatok vérvétel-eredményemmel?

Amennyiben tanácstalan, hogy a meglévő panaszai alapján milyen vérvizsgálatokat kellene kérnie, vagy nem tudja, hogy a vérvételi eredménye alapján szükséges-e további vizsgálatokat végezni, kérje laborszakorvosunk segítségét, és minden kérdésére választ kap.
 

Hogyan zajlik a mintavétel?

A mintavétel néhány percet vesz igénybe. Megnyugtató, családias környezetben várjuk pácienseinket. Amennyiben tudomása van korábbi rosszullétről a vérvételhez kapcsolódóan, kérjük, jelezze munkatársunknak. Ebben az esetben lehetőség van fekvő helyzetben történő mintavételre. Gyermekek esetében a mintavétel minden esetben a szülő jelenlétében történik. Nagy türelemmel fordulunk a kis pácienseink felé, játékos módon igyekszünk félelmüket oldani. A mintavétel – amit kérésére érzéstelenítő krém felvitele előz meg – a lehető leghumánusabb, fájdalommentes módon történik.

Mire alkalmas a vérvizsgálat?

 • Laboratóriumi eljárással, elemzéssel képet kapunk egyes szervek, szervrendszerek (pl. vese, máj, hormonrendszer stb.) működéséről
 • Alkalmas konkrét betegségek kiszűrésére (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek, autoimmun betegségek stb.)
 • Számos panasz hátterének felhasználásában nyújtanak jelentős segítséget (pl. fáradékonyság, hajhullás, hízás, fogyás, allergiás bőrtünetek stb.)
 • Alkalmas a már diagnosztizált betegségek követésére (pl. cukorbetegség, daganatos betegségek stb.)
 • Lehetőséget nyújt egyes betegségek genetikai hajlamának megállapítására (pl. daganatos betegségek, trombózishajlam, lisztérzékenység stb géntesztek)

Teendő a laboreredmény elkészülte után

A laboreredmények kiértékelésére kizárólag szakorvosnak van jogosultsága. Ezért kérjük a kapott laboreredménnyel látogassa meg házi orvosát, vagy jelentkezzen be valamely szakrendelésünkre.

Laborvizsgálatok

Gyorstesztek

A Mentaház Magánorvosi Központban számos gyorsteszt érhető el. Ezeknek előnye, hogy nem szükséges vénás vérvétel az eredmény megállapításához. A teszteket kizárólag szakképzett személyzet végezheti.

Leggyakrabban igénybe vett tesztjeink:

 

Akciós laborcsomagjaink

Tekintse meg őket!

Általános laboratóriumi vizsgálatok

Személyre szabott beutaló


A Mentaházban beutaló és várakozás nélkül van lehetőség minden olyan laborvizsgálat elvégzésére, amelyet az Ön háziorvosa vagy szakorvosa kér. Mindez kiegészíthető bármilyen további tétellel, amit Ön szeretne. Labor szakorvosunk segíti Önöket a leletek kiértékelésében


Teljes árlistánkról érdeklődjenek telefonon vagy emailben!Áraink a mintavétel munkadíját (2000,- Ft) nem tartalmazzák.

06-30/534-3121

06-22/500-300

mentahaz2012@gmail.com

Kiemelt laboratóriumi vizsgálatok

Vércsoport meghatározás

A vércsoport vizsgálat sokszor hasznos sőt nélkülözhetetlen (pl: műtét, plasztikai sebészeti beavatkozás, baleseti elsősegély, vércsoport diéta, apasági teszt, vérátömlesztés vagy szervátültetés szükségessége). A nőgyógyászok és szülészek számára azért nagyon fontos, mert az anya és gyermek vérének esetleges eltérései veszélyeztethetik a magzat illetve az újszülött egészségét.

Gastropanel meghatározása

A GastroPanel egy olyan összetett biomarker-vizsgálat vérmintából, ami felméri a gyomornyálkahártya állapotát és működését.

Allergia meghatározás

A Mentaházban rendelkezésre állnak inhalatív (pl. pollen), nutritív (étel) és kombinált panelek, melyekből a betegtől felvett anamnézis után kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Molekuláris allergiavizsgálatra is lehetőség van például az alábbiak esetében:

tej, tojás, földimogyoró, dió, búzaliszt, gyümölcs, nyírfa, poratka, méh, darázs

Ételintolerancia vizsgálat

Számos esetben a sok negatív orvosi vizsgálat ellenére továbbra is fennállnak a panaszok.Amennyiben Önt is megmagyarázhatatlan fejfájás, szédülés, kiütések, emésztési probléma vagy fáradékonyság nyomasztja, elképzelhető, hogy egy étel mindezért a felelős. Ez könnyen kimutatható egy ételintolerancia vizsgálat során.

Gluténérzékenység (lisztérzékenység, cöliákia)

A búza, az árpa és a rozs glutén tartalmú gabonák, a magjukban lévő raktárfehérje családneve a glutén.

Intolerancia vizsgálatok

Az intolerancia tünetei változatosak lehetnek. Egyes esetben hasmenés, puffadás, hányinger, olykor pedig szívinfarktus kockázat hívhatja fel rá a figyelmet. Ezeket a vizsgálatokat vérből, illetve nyálkahártya törletből végezzük.

Szexuális úton terjedő betegségek szűrése

Chlamydia, Hepatitis A, B, HIV, HPV (kimutatás, tipizálás)

Tumormarkerek

Olyan fehérjék kimutatása, melyeket a szervezet termel daganatszövet növekedésére adott válaszként.

Genetikai szolgáltatásaink

 • Lisztérzékenység-,
 • Laktózintolerancia-,
 • Koffeinlebontás-,
 • Emlő- és petefészek daganat-,
 • Cisztás fibrózis-,
 • Férfi infertilitás-,
 • Prosztata daganat-,
 • Trombózis hajlam vizsgálata szájnyálkahártya törletből.