Nincs megjeleníthető tartalom

Székesfehérvár, Nagy László utca 1

Hétfő- Péntek 7:00-20:00 1. és 3. hét szombaton: 7.00-13.00

English
hu / en

Gyermekpulmonológia (tüdőgyógyászat)  – Spirometria Székesfehérváron 


A gyermekek légzésszervi egészségével foglalkozó, gyermekpulmonológia szakrendelésünk várja a legkisebbeket kivizsgálásra. Allergia, asztma szerű és egyéb légzésszervi tüneteikkel fordulhatnak a Mentaház képzett szakorvosához. Székesfehérvári magánrendelőnkben légzésfunkció vizsgálatra, más néven spirometriai vizsgálatra is lehetőség van. Ismerjék meg Dr Sipos Edith csecsemő- és gyermekgyógyászt és gyermekpulmonológus (gyermektüdőgyógyász) főorvost:

Dr Sipos Edith csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekpulmonológus (gyermektüdőgyógyász) főorvos

1979-ben városi ösztöndíjasként végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ezután szülővárosomban, Dunaújvárosban kezdtem dolgozni. Szakmai gyakorlataimat a Városi Kórház Gyermekosztályán kezdtem és innen tettem csecsemő-és gyermekgyógyászatból szakvizsgát. Osztályos munkám mellett kezdtem foglalkozni az egyik leggyakoribb gyermekkori betegségcsoporttal, a légzőszervi megbetegedésekkel. Tudományos munkáim és a tapasztalatok megszerzése után gyermektüdőgyógyászatból is szakvizsgát tettem.

A gyermekpulmonológiai szakrendelésen elsősorban az allergiás, aszthmás, krónikus köhögéssel jelentkező betegek kerestek/keresnek fel. Évekig végeztem a légúti fejlődési rendellenességek kivizsgálását célzó hörgőtükrözéseket.

A szakmai munkám eredményeképpen a szokásos előmenetel alapján a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa voltam 20 évig. Az osztályon és a hozzánk tartozó újszülött és koraszülött részlegen a gyermekgyógyászat széles körét láthattam.